Ålar och Åskväder

Har precis kommit hem från en spännande kväll på Värtan. Eftersom jag upplevt fisket varit trögt för mig i princip hela året sen säsongsstarten tänkte jag “boosta” inspirationen och självförtroende med en guidning från en Värtan-expert, Micke på Sportfiskeboden i Täby.

Jag tycker jag fiskat med rätt tekniker på rätt ställen (vi har provat det mesta) och visst har vi landat några av storlek men inte med tillräcklig frekvens.

Det första Micke hänger på mitt spö är ett förhands-ex av Savage Gears kommande lansering Real Eel. Första intrycket var att den ser riktigt cool ut precis som en ål som är galet likt riktigt ålskinn.

Jag fick prova det enda ex de hade och det var redan väl tuggat. Tacklat med 12,5 g jigghuvud och stinger-krok kastade den riktigt bra och rörde sig kanon i vattnet. Fisket började på en flad m. mycket gräs. Tredje kastet PANG – en liten gädda hade tagit 30 cm-betet rakt underifrån. Ingen tvekan där inte. Vid landningen klippte gäddan ålen på mitten och Micke kastade sig som en virvelvind över relingen för att rädda den och ev. lyckas laga den. Så mkt tyckte han om den. Den höll på att fara iväg men Micke vara snabb som en kobra och fiskade upp alla delar.

Jag kommer hänga på låset när dessa kommer till butik nästa vecka – va den fiskar bra!!

Efter det var fisket trögt – några fastnade på shadjiggar och en på spinnerbaits. Vid 21.30-tiden började det åska i horisonten . Där var nog förklaringen – förändringarna i väder och lufttryck  påverkade fisket ganska väsentligt men 5 landade gäddor och ett antal hugg till får betraktas som godkänt.

Jag åkte hem med stärkt självförtroende – tekniken och platserna har varit rätt – det är bara tid på vattnet som behövs! Dessutom fick jag med mig nya platser att addera till banken av fiskeplatser. Kul

//Mange

Föregående artikelOm inte annat…
Nästa artikelGäddsäsongen 2012