Välkommen till vår lilla lekvik i cyberhavet! Vi som skriver, fotar, sköter och ligger bakom denna sida och alla tokerierna är Magnus, Peter och Danne. Vi fiskar i första hand efter gädda och utgår i dagsläget från tre platser: Norrtälje, Värtan och Mälaren. Vi har hållit på och skrivit sedan 2011 och försöker följa trender och även ge våra egna vinklar på vårt största intresse.  Vi kommer på Fiskefuralle.se, instagram och Facebook dela med oss av våra erfarenheter, upplevelser och lite annat smått och gott som vi gillar.

Vi har bestämt oss att bara skriva om det som vi själva gillar eller använder. Inga inlägg är köpta eller sponsrade utan det vi använder och har en uppfattning om skriver vi om, enklast så. Eller så vill vi gärna veta hur andra tänker och vad de använder för tekniker, utrustning och ta del av deras erfarenheter och då är det deras uppfattning som vi vill veta mer om, varför och hur för att vi själva ständigt vill utvecklas, och då kan vi lika bra dela med oss till er läsare i den resa som vi påbörjat inom världens häftigaste hobby.

Peter Mange & Danne

 

All information och innehåll på sajten är transparent, vilket innebär att bilder och fångstplatser kommer publiceras i en del fall – inget att bli upprörd över men självfallet försöker vi att vara så diskreta som möjligt för att inte skapa folkvandring till just din hotspot. Bli inte förvånad om du hittar något material som vi ”snott” från andra hemsidor, vi kommer alltid ange källa och upphovsman i dessa lägen och självklart har vi frågat om lov, vilket vi gärna ser att du också gör om du vill låna något från vår sida. Ange alltid källa så blir vi överlyckliga, en ren hygienfaktor att respektera andras skapande.

Men vilka profiler är det nu som ligger, står och sitter bakom FiskeFürAlle?

Först kastet ut är Peter Brodersen:

Skulle du köpa en bil från den här mannen? Heltidsgnagare och deltidsfiskare som drar många och stora gäddor i vattnen runt lantstället vid Furusund. Favoritmetod för fiske – prickskytte på nära håll vilket ibland kan komma i konflikt med Manges mer aggressiva långkastande metodik. En tänkande fiskare som alltid analyserar och funderar kring platsval och färger innan han börjar fiska men när det går trögt står han alltid där till slut med en Zalt 19 svävande firetiger i spöspetsen. DINK som spenderar veckorna som cityslicker i Stockholms innerstad för att byta det mot lantidyllen i Norrtälje på helgerna. Ägare till en båt även känd som ”Fulan”. Hemmavatten: Furusund med omnejd.

All fisk ser liten ut i Peters händer – är man en jättelång människa så gäller det att fronta fisken ordentligt, fisken på bilden är generad men gav tillåtelse att förevigas

 

Magnus och Danne om Peter

Peter är grym på att hitta platser som håller fisk. Kan sina vatten som sin egen handflata och petar till vår glädje varje år upp stora fiskar. Tyvärr är vi aldrig med. Peter har av någon idiotisk anledning valt svart lina till sina spön så ingen vet var Peter fiskar, inte ens han själv. Alltid skön stämning i båten även om Peter är bäst när han får fisk. Motar det kan han börja muttra och vara envis som få. Tyvärr är pannbenet ibland för tjockt för hans eget bästa. Han muttrar på med sin strategi när alla andra i båten drar fisk i parti och minut på andra drag eller tekniker vilket ibland resulterar i färre fiskar

Prylar

Utrustningsfreaken Peter har naturligtvis blåkoll på vad han använder:

Revo Toro 51hs rättvevad med Svartzonker jerk 7 nånting fot
5601 JB med ett Shimano pike nånting
5601 JB med ytterligare ett Svartzonker 7 ft jerk någonting
Daiwa Lexa 300 pwrl med ett Eastfield Slingshot 8 ft någonting

Favoritdrag
Zalt 19 svävande firetiger och allt som Eastfield släpper ifrån sig i betesväg.

Nästa musketör som kastar ut är Daniel Norén:

Danne med gitarrgreppet

 

FiskeFürAlles papphammar – klantas det så är det 90% av fallen Danne som hittat på något. Det kan handla om kasta drag som missiler, öppna beteslås, sticka sig på krokar eller köra av en skädda på motorn. Dubblerar även som webmaster och AD för FiskeFürAlle. Jerkfiskare av rang – älskar att stå och smiska hem sina drag. Jerkar allt, även drag som ej är tänkta att jerka. Fiskar av någon underlig anledning med avigsidan – gillar att ha veven på höger sida. Småbarnsfar som fiskar när familjelogistiken tillåter. Får sin tillfredställelse när en Ambassadeur ligger i molekyler framför honom. Ägare till en Buster RS även kallad ”Jerken”, med hemmavatten i Mälaren samt Herräng.

Lång men smal – alla fiskar ser bra ut i Danne nävar

 

Magnus och Peter om Danne

Att fiska med Danne är en underhållning i sig. Det är alltid något galet som händer, man kanske hör ett ”aj” eller ett ”fan” och då vet man att nu har det hänt något kul igen J. Danne hävdar alltid att han ”fiskar lätt” – han har få grejor för att inte behöva fundera så mycket på dragvalen när han är på sjön. Han raljerar ofta över Manges hockeytrunk men sanningen är att han har säkert minst lika många prylar, fast fördelat på 3-4 väskor istället. Spö och rullar i drivor. ”Fiska lätt” – glöm det.

Prylar

BFT- Roots jerkpinne med Revo NACL. Nämde vi felvevad, förlåt, högervevad?
St Croix – ”Swimbait” med en Daiwa Lexa 300 (högervevad, så klart)
BFT- Roots Spinnspö – som aldrig används. På det oanvända spöt sitter en Ambassadeur 5600 C4 med veven på fel sida.

Favoritbetet är Buster Jerk – naturliga färger MEN har alltid en med färgen skitmört i bakfickan ”uti fall att”. De gånger han använder spinnspöt så sitter det nu för tiden oftast gummibete längst ut. Bland dem blandas det vilt. Alla är favoriter.

Då har vi kvar den tredje bocken Bruse, det sociala geniet Magnus Sjöholm:

Fiskare som lider av en lätt släng av OCFD (obsessive compulsive fishing disorder). Haspel-besatt prylfiskare av rang som sätter stor vikt vid att ha störst och fullast väska. Nämn ett drag och Mange halar fram det snabbare än blixten – i ALLA färger. Byter drag, spö och metod i parti och minut under fisket för att hålla ångan uppe. Småbarnsfar som får finna sig i att fiska när tillfälle ges, snarare än när det är som bäst. Gillar att sitta och pyssla med småfix för fisket på kvällarna. Ägare till ”Gulan” – en Flipper 470s. Hemmavatten: Pannbensvattnet Stora Värtan

Braxen – rätt ställe men fel fisk – Mange är alltid glädje förpackad i ett Bass Pro ställ och hängiven betesbyggare, här levrerar det egna gummit Lupo

 

Peter och Danne om Magnus

Mange, allas vår inspiratör. Ligger längst fram när det gäller att ha koll på vad som händer ovanför ytan. En mer påläst predatorjägare finns inte i detta rike. Han måste bara lära sig att förstå att fisken simmar UNDER vattenytan. En skåning med valspråket ‘den som vet mest får flest’ .

I båten och bakom tangenterna en av de bästa du kan ha vid din sida, egenskaperna att kunna glädjas tillsammans gör Mange till bäst i test. Att kunna garantera fångstgaranti i Värtan oavsett förhållanden är det inte många som gör.

Han förbättrar ständigt sitt PB och driver teorin om trasselfritt haspelfiske som härstammar från det havsnära kustfisket i Skåne där Mange har sina rötter. Vi andra ställer oss fortfarande frågan: Haspel, va f-n är det?

Bredvid Mange mår man som bäst

 

Prylar

Haspel, haspel, haspel. Gillar rullar från Shimano och spön med snabb aktion. Just nu kommer favoriterna från Savage gear.

Favoritdrag

Hela väskan är full av favoritdrag men blir han tvingad att välja så blir det två. Zalt 14 cm svävande leoparden – grymt mångsidigt bete som fångar mycket fisk samt Real Eel 30 cm Svart/grå – när allt annat fallerar åker ålen på och brukar leverera, går att fiska grunt, djupt snabbt och långsamt!

Båtarna…

För att ta steget till våra båtar så är det old school som gäller och vi tager vad vi haver och ger oss ut. Slutligen kan vi väl nästan säga att våra båtar har blivit en del av FiskeFürAlles själ. Thats where the magic happens skulle vi sagt om det var MTV Cribs…

Gulan nedlastad med grejor så stackarn håller på att sjunka. Och det är bara med Manges prylar…Han har så mycket drag att han var tvungen att köpa Peters Koppen för att få med sig ytterligare en BFT-väska.

Jurken, berken…. Eller hur var det? Just det Jerken!, eller var det Burken? Buster RS är en klassisk gäddracer numera utan det orangea
Peters Fulan med det orangea kvar:)

Skulle du gilla vad du läst på denna sida kan du följa oss på både Facebook (länk här), Youtube (länk här) och Instagram (sök efter fiskefuralle) för uppdateringar och mer tokerier

Vi startade vår sida hösten 2011 och har genom åren hunnit skriva om mer än bara gäddfisket. Efter en bra bit över 400 egna artiklar, intervjuer och inlägg så har vi fått med så mycket innehåll som vi vill sprida vidare och förhoppningsvis inspirera er till att längta till nästa fisketur.

Vi älskar när gäddfisket innehåller en touch av humor och inte alltid fullt allvar, och det är viktigt för oss att inte bara skriva om storlek och längd utan även berätta om en riktigt sur bomrunda, som är väl så lärorikt och inspirerande som ett nytt PB. Vi älskar all underbar feedback som vi möts av på de mest oväntade ställena och det inspirerar oss till att vi fortsätter vara lite mer på bettet – Skitfiske!