Tips för dig som trailar båt – säkrare och enklare

Det här med att klättra omkring på trailern när man skall lägga i eller ta upp båten kan vara ett projekt i sig. Saker och ting blir inte enklare när man skall försöka gå omkring på smala balkar, som stundtals kan vara blöta och hala. Men för att antal veckor sedan så var jag och fiskade med Jacob och då såg jag ngt finurligt som var fixat på den trailern vi hade då.

För många så är detta inget nytt, men för mig var det ett Eureka-moment! Så här kommer ett mycket kort, men förhoppningsvis, ett mycket matnyttigt inlägg.

Ut och shoppa halkskyddstejp, grepptejp eller Grip tape (som vi gamla skatare säger). Köp 50 mm bredd och en 22 mm bredd. Finns i välsorterade butiker…Sedan är det bara ut och tejpa för glatta livet. Mer grepp till båtfolket säger vi på FiskeFürAlle.

De flesta båttrailers har balkar har en bred huvudbalk (från draget och bakåt) samt en hjulaxeln som är ungefär lika bred. Utöver det så är det en del stödbalkar som är av smalare karaktär. Ovanstående bredder på Halkskyddstejpen skall fungera bra på dessa.

Grepp Ohoj…

Ps. Som vanligt – glöm inte följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram  Ds

Föregående artikelFriluftskök sätter lyxkant på fisketuren
Nästa artikelAllt du behöver veta om NED-fiske