Baitlove is Back – din guide i betesvärlden

Baitlove

Äntligen är Baitlove tillbaka med allt det som vi har saknat, en sajt med majoriteten av Sveriges grymma betesbyggare och deras unika handgjorda beten. För er som inte hört talas om Baitlove sedan tidigare så är det en sajt som skapades redan på sensommaren 2015 med det ambitiösa målet att samla alla betesbyggare.

Det är alltid kul att få dela med mig av exklusiva nyheter och vara först med informationen, även om vi inte är nyhetsjägare på FiskeFürAlle så följer vi med i trenderna och bevakar vad som händer i vår härliga värld av Sportfiske. Då är det såklart inspirerande att få möjligheten att ställa de frågor som kanske ni också undrar över, så nu kör vi:)

Baitlove har nu fått en behövlig omgörning med många nyheter och en ny sajt som ska göra det lättare att hitta ditt favoritbete, mycket godis att surfa runt bland. Det är riktigt roligt att få sitta med när de går igenom sina visioner och allt hårt arbete som ligger bakom en sajt som haft sin skönhetssömn de senaste åren.


Det är två fiskevänner som jag nu sitter med framför mig, med hembakat och en massa småmys och vi snackar om åren som varit, vad som händer framöver med nylanseringen av Baitlove. Så det är lika bra att vi tar det från början så Matte och Klas får helt enkelt berätta själva hur allt började och framförallt vad som vad som händer nu.

Klas Skoglund, du är ju mer känd som ThePikeFather och kanske framförallt som en beteskonnässör av rang, eller hur skulle du vilja beskriva dig själv?

– Jag blir ju kallad betespundare av Matte med all rätt men som sagt (skratt)… Jag är väl samlare i grunden. Inom fisket är det gäddbeten och allt som hör kring gäddfisket, men det kan lika gärna vara lampor, konst, möbler och annat skoj, jag gillar själva samlandet. Sen tillhör jag en av de där som var först ut med bloggandet och blev väldigt stor på kort tid inom gäddfisket och har alltid rankat det sociala runt gäddfisket högt.

Sen har vi Mattias J Fors som många känner från Svenska Gäddklubben, Streetfisket i Stockholm City och som tidigt propagerat för Catch & Release och även hullinglöst fiske. Matte är en människa som lever och andas sportfiske och som tillsammans med Klas startade Baitlove.

– Du beskrev det rätt bra, jag brinner för fisket och ser fisket mera som en livsstil än en hobby. Jag är tävlingsinriktad och sätter alltid upp massa mål för att utveckla mig inom sportfisket. Ett exempel är som när jag gav mig fan på att satsa på abborrfisket och lyckas sätta massa mål som jag infriat med bravur. I grunden är jag som Klas gäddfiskare i grunden och det är den arten som jag brinner mest för kanske därav mitt forna ideella intresse i Svenska Gäddklubben som numera är nedlagd.

– Man måste älska gäddan och allt inom fisket om man ska driva viktiga frågor som för massa år sedan var lite kontroversiell såsom Catch & Release men som idag är vedertaget. Som ett exempel på min kärlek till fisket är att jag inte äter fisk att jag valt bort att äta fisk så mycket älskar jag fisket och den dagen jag inte kan fiska då kan jag lika bra dra ut jacket (Skratt).

Hur var tankarna när ni startade Baitlove och lanserade sajten på Sportfiskemässan 2016?

Matte – Oj det var så länge sedan. Men själva stommen i allt vi gör är att visa handgjorda beten som vi brinner för och att man skulle kunna se dem live på plats om vi pratar mässan. Så man kan nog räkna med att se oss på en mässa inom kort
Klas – Beten som jag ser det ska ut till folket, fiskarna, nybörjare som proffs. Mässan är ett underbart forum hur som, men att där och då få visa upp beten var magiskt.

Hur tycker du man ska se på Baitlove och för vem driver ni detta betesmecka?

Matte – Om du frågar Klas är det för egen betesnjutning och för egen del är det så underbart att bara kolla in alla galenskaper. Det finns ju så mycket inom fisket som inte bara är att fiska även om att känna ett brutalt hugg vinner över allt. Vi driver detta för egen kärlek. Så enkelt är det för mig.

Klas – Exakt, Matte har helt rätt, det är till stor del för egen betesnjutning, men jag vet även att många med mig älskar att fördjupa sig i andra byggares fantastiska verk. Så utan att vara tjatig, Baitlove är till folket, mer beten åt alla.

Om jag som bygger egna beten vill vara med på sidan, vad är det för krav som ställs för att få vara med?

Matte – Ja du ska vara sjukt duktig men du behöver inte sälja till butik eller vara superproduktiv. Du kan börja se på sidan så får du en känsla. Det finns redan en riktigt bra bas med både unika one off och ett stort urval från både Svenska och utländska betesbyggare.

Men du kan vara helt nybörjare och ändå läggas upp. Vi har exempel på betesbyggare som bara byggt en eller två beten men de är riktiga konstverk, så de har självfallet sin plats på Baitlove. In och registrera ett konto på www.baitlove.com/register.

Ladda upp dina beten, sen läggs det i en kö och efter en liten granskning att allt är grönt som gäddan och bilden och betet håller en bra nivå så kommer det upp på Baitlove. Inte svårare än så. Man ska känna att det är “Approved by Baitlove”

Det låter inte så svårt?

Stort tack för en härlig fika och jag måste säga att sajten ser riktigt fräsch ut och hoppa gärna in lite då och då för det kommer fyllas på med beten och annat smått och gott den närmaste tiden.

Stort tack för en härlig fikastund och lycka till – och för er som läser den här artikeln så ska ni nu börja klicka på alla länkar nedan, sharing is caring.

Skitfiske
Peter


Jag har även haft turen att få en inblick i arbetet bakom den kärleksfulla omgörningen av Baitlove och även lyssnat på deras Baitlove Pod. Där får man höra mer om varför “Baitlove is Back”


– Du hittar allt mysigt på denna länk: https://baitlove.com/baitloveisback

För er som älskar betesbyggare har vi gjort en hel del kul intervjuer under åren och de hittar ni under den här sidan:https://www.fiskefuralle.se/hanginwith/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.


ps. Jag fick en fet armbåge i sidan så jag inte skulle glömma att lyfta herrarnas egna Sociala medier, så in och följ så ni inte missar något på insta.ds

Insta:@mjf_fishing
Insta:@thepikefather

Föregående artikelMange tour de Sverige 2021 – Del 1
Nästa artikelFriluftskök sätter lyxkant på fisketuren