Astrid intervjuar William “Wexell” Eksell tips till unga om fiske

Att få unga att börja fiska är något vi, eller iallafall de flesta, av oss sportfiskare önskar. Som någon vis man sa på utrikiska “the world needs more tackleboxes and less xboxes. Det ligger något vackert i det. Vi på FiskeFürAlle är övertygade om att det bara finns vinnare på det. Miljön som får människor som lär sig och uppskattar naturen. Samhället som har kids som har en vettig sysselsättning istället för att stöka eller dega. Vi fiskare/föräldrar/vuxna som kanske får en skön fiskekamrat att dela vår passion med och inte minst den unge själv – som kan ha fått en kärlek för livet i fisket.

Astrid, Manges dotter, har tagit klivet framåt och in i FiskeFürAlles sköna värld som ungdomsreporter. Hon har sett pappa skriva och fixa filmer och vill vara med i den kreativa processen FiskeFürAlle (ibland) är. Hon är också sugen ung fiskare som tar sina första stapplande steg i fiskandets underbara värld. Lite kort om Astrid så ni vet vem FiskeFürAlles nya stjärnreporter är. 11 år gammal. Skönt social och glad tjej som älskar att spela handboll. En av livets bästa saker är att hänga med på Gulan, göra strandhugg, fika och grilla. Och fiska ibland. Och så gillar hon sportfiskemässan. Hon har varit med, hela tiden, varje timme på varje sportfiskemässa i tre år och älskar det.

Men… Hur börjar man sin fiskekarriär. Vad ska man tänka på? Det finns många vuxna (inklusive vi själva) som tror att vi vet. Men hur är det för den spirande sportfiskaren själv. Hur börjar man? Vad driver en? Vad ska man ha för prylar? Vilka fiskar ska man fiska efter. Många frågor som sannolikt fler unga sportfiskare än Astrid undrar över. Under sportfiskemässan intervjuade hon flera framstående sportfiskeprofiler om hur det gick till när de börja fiska och framförallt lite tips till unga spirande sportfiskare. Hon har pratat med Svartzonker, Tobias Fränstam, Tom Backlund, Emma Lindgren och inte minst den herre som inte klarar av att dra små gäddor: Eastfield prostaffer Wexell. Mycket nöje

ps. har du svårt att höra så finns det en textningsknapp i youtube som du trycker på så får du undertexter med ds.

Vi återkommer med fler sköna intervjuer med fler hjältar i sportfiskevärlden!

//Astrid, Mange, Peter och Danne

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla“FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelDubbelt gäddfiske i Blekinge med TN-Lures och OlaLures
Nästa artikelLärdomar kring metersgädda i Blekinge med TN-Lures