En av de sista rundorna för året

Måste passa på att berätta om en av de sista rundorna för året. Magnus och jag (Danne) skulle ta en runda och utgår från Bosön på Lidingö. För att få ut så mycket som möjligt av dagen passade vi på att gå upp i ottan för att komma ut på sjön senast klockan 07:00. Väl på plats och vi trailar ned båten i vattnet, lastar i alla prylar och gör oss redo.

Sätter oss ned på våra platser och Magnus vrider om nyckeln till tändningen…..och inget händer… startmotorn drar runt motorn men den vägrar starta. Så lätt ger vi inte upp utan får för oss att det är “dödmansgreppet/knappen) som strular och monterar ned gasreglaget där den är monterad.

Efter lite meckande där vi kommer fram till att det inte är knappen det är fel på, skruvar vi ihop reglaget igen. Under denna procedur så går själva armen till gasreglaget av!!! Nåväl, vi passar på att ringa en marina för att se om de kan hjälpa oss, då vi i första taget, inte släpper en fiskerunda om vi absolut inte behöver.

Efter ett antal timmars väntande (marianan öppnar kl 10:00) så får vi besked att det inte har möjlighet att hjälpa oss, dels pga tidsbrist men främst pga att de inte har ngn gnistbox till motorn hemma. SÅ KLART!! jaha så då var det till att packa ihop prylarna och bege sig hem igen, ngt slokörad kan jag meddela.
Men familjen vart glad över att man kom hem tidigare än planerat.

//Danne
Föregående artikel2011 års bästa gäddbete – Alien Eel
Nästa artikelJanni drar fram facit (Dartmaster | Nils master)

1 KOMMENTAR

Comments are closed.