Janni drar fram facit (Dartmaster | Nils master)

En tidig vårdag och Peter, jag (Danne) och Janni tar en runda för att rycka upp krokodiler. Denna gång utgår vi från Norrtälje och rör oss i trakterna kring Löparö. Det är ett ställe där vi brukar lyckas bra och det finns några riktigt fina ställen som alltid levererar.

Peter och jag har som vanligt våra väskor fyllda med allsköns olika beten och vi provar det mesta denna dag men utan resultat. Jannis däremot är en kille som inte tar med sig fler saker än han behöver i väskan (ca 3 st beten). Efter en stunds harvande med olika typer och färger får Janni för sig att byta till ett annat av sina 3 beten. Han rycker upp denna:

Ungefär fyra kast senare smäller det till och Janni levererar dagens första, och det var inte den sista för den dagen heller. Efter denna dag har laddat väskan med detta bete och även i tre färger. Det är ett bete som går mycket bra i vattnet oavsett om man jerkar eller vevar in på traditionellt vis.

Det har en sicksackgång som är riktigt förförisk samt att den rycker sidled och ställer sig vid spinnstopp, det är nästan så man vill hoppa i själv och hugga tag i den. SÅ har du inte denna i din låda -ladda upp med ett par.

Mycket nöje!

Föregående artikelEn av de sista rundorna för året
Nästa artikelCigarrer i Mörtsjön