Fishing Passion på Värtan

Det stod som spön i backen

Så var det äntligen dags att träffa Tobias Lundgren från gruppen Fishing Passion på FB IRL. Vi har chattat, utbytt tankar, tipsat och trimmat varandra över nätet men aldrig träffats och ändå känns det som man känner varandra – Coolt. Även om nätet faktiskt döljer en sak – dialekten: Tobbe var övertygad om att träffa en riktig stockholmare och så kommer jag och bräker på skånska – Long Face!!!

Iaf bjöd Värtan på bra förutsättningar – syd hade tryckt hårt i flera dagar så jag trodde jag visste var vi skulle leta. Sagt och gjort – utåt och till första platsen. Vi var båda vråltaggade. På vägen ut kunde jag konstatera och Tobbe också var en pryltok men till min stora glädje så vann jag ändå i mängden prylar 🙂

Det stod som spön i backen
Det stod som spön i backen
Tobber tittar trånande mot första platsen
Tobber tittar trånande mot första platsen

Ganska OK – eller?

Utsikten från första driften...
Utsikten från första driften…

Det lös ordentligt om Tobbes draglåda – avslöjad som mälarfiskare 😉 Mycket gult och grönt men dår i lådan låg det också några Squrrley Jake som jag vet att Tobbe köpt på Lundgrens. På med black Perch och 15 min senare var Tobbes första fisk på Värtan OCH första fisk på gummi ett faktum

Fishing Passion
Fishing Passion

Svartzonker McTail har inte funkat för mig men jag bytte till en big tail innan utflykten.

Skulle denna leverera med bauta-svansen?
Skulle denna leverera med bauta-svansen?

Den gick grunt så jag fick hänga på 10 gr i nosen och då satt dagens första för mig

Fasen va klen jag ser ut - dags att börja gå till Gym kanske?
Fasen va klen jag ser ut – dags att börja gå till Gym kanske?

Nytt ställe – ingen fisk och sen in i Kyrkfjärden. Där plaskade det och plumsade och rätt var det var så sa det pang igen för mig

Lite senare...
Lite senare…

Vi låg i bra – Tobbe hade bra fokus och jobbade hårt för att knipa en till men det ville sig inte. Vi la ner runt midnatt och drog in trots att det fortfarande var skymning. Dagarna kring midsommar är häftiga.

Lanternor. Lanternor. Lanternor
Lanternor. Lanternor. Lanternor

Värtan var som det brukar vara ngt trögt men tre gäddor på 4 tim är med Värtan-mått mätt ett OK resultat. Pratade med några killar i hamnen som kommit in 10 min innan oss. De hade fått två gäddor på mkt längre fisketid så vi får vara nöjda. Kl. 00.30 skiljdes vi åt glada av att ha träffat en ny polare som man kan ha många sköna timmar med på vattnet. Det blir inte bättre än så: Tack för en grym kväll Tobbe!

Over and out

/ Skåningen…

tidigare

Föregående artikel2 * Papphammar på Stora Värtan
Nästa artikelManges magnet-mek

3 KOMMENTARER

  1. Man blir ju sjukt sugen på att öka på ett par slempåkar nästa gång.
    3 borde gå och slå.

Comments are closed.