Sportfiskemässan 2012

Kära läsare och sportfiskeälskare,

Under helgen var det mässan med stort M som gick av stapeln i Kista. Givetvis såg vi till att skicka en representant till tillställningen i fråga. Hur var det då? Om du endast orkar läsa en eller två rader till, läs då summeringen: Inte så spännande egentligen ganska dålig.

För dig som är nyfiken på mer info om mässan…

Mässan pågick från fredag till söndag. Jag såg till att vara på plats under lördagen. Väl på plats så fick man erbjudande om att gå in gratis, detta underförutsättning att man blev medlem i sportfiskeförbundet till en kostnad av 320 kr. (man fick en lite svart tygpåse och några broschyrer oxå) vanlig entré kostande 150 kr.

Väl inne startade jag med att kika i hallen utanför själva utställningshallen, där erbjöd de en sitting på en kamel (som för övrigt hade spöhållare på sidan, ja kamelen alltså) De hade även lite annat. Jag drog mig snabbt vidare för att komma in i själva mässhallen. Det första man slås av är antalet människor som är där!!

Mässan var uppdelad där ena delen var för flugfiske och den andra underkategorin Sportfiske. Flugfiskedelen bjöd på fina, välordnade montrar samt grunda bassänger för att deltaga i tävlingar, testkasta mm mm. I och med att flugfiske inte är min starka sida så beger jag mig vidare till sportfiskedelen.

Här är det inte lika strukturerat vilket märks tydligt, det är denna del som har störst publik. I denna del fanns det ett stort akvarium där flertalet företag “demade” sina prylar samt fisketips/tekniker mm

EV snubbe från ABU som demar....?

Utöver det enorma akvariet fanns där ett stort antal butiker representerade på plats, samtliga med ungefär samma utgångspunkt – SÄLJA PRYLAR!! Det mesta kunde man hitta på mässan, men var det ngt som presenterades i överflöd så var det beten/drag!

och det var just detta som tog udden av det hela med mässan. Alla dessa mässpriser, jag klagar inte, jag gjorde ett par fynd, men det var inte helt fantastiska priser som erbjöds. Mässan blev en stor rea/utförsäljning! Det fanns ljuspunkter, som presentationen med “Trumman” där man kunde få höra fina historier och en del bra tips, det är just detta som jag gissar att fler vill ta del av under dessa tillställningar.

Föregående artikelCigarrer i Mörtsjön
Nästa artikelÅrets första tur – Värtan är svårflörtad

1 KOMMENTAR

  1. Mycket bra sammanfattning, det låter som om det finns en hel del att göra i en mogen bransch. Hur såg närvaron ut från de stora tillverkarna? Fanns det fiskekliniker? Exempelvis som skidfabrikanterna har i fjällen inför den nya säsongen etc

Comments are closed.