Årets första tur – Värtan är svårflörtad

Efter en lång vinter med alldeles för mycket is var det slutligen dax för den efterlängtade första turen för åren. I ett tidigare inlägg kunde man läsa om årets sista fisketur som inte blev av pga strulande motor. Vintern har iallafall kunnat användas till fix av gäddracern.Gulan var äntligen fixad  och motorn startade som en dröm hemma i garaget!

Med humöret på topp och stora förväntningar var det tre inbitna gäddfiskare som skulle ge Värtan en rejäl omgång.

Det började bra, motorn startade och vi åkte ut. Sydlig vind, 5 grader och sol gjorde att vi kände det var goda förutsättningar. Idag händer det, idag hänger nytt PB i luften.

Humöret blev ännu bättre när det högg redan på fjärde kastet. Visserligen en lite rackare, men det var var ett bra hugg och härlig fajt. Vi kände alla – nu är vi på G – nu händer det! Detta blir en härlig dag!

Och sedan… ingenting och sedan ingenting och sedan ingenting. Vi provade överallt: Vikar, norrläge, sydläge, kanter, uddar, djupt, grunt. Inget funkade: tailar, Zalt, Zam, Westin, Buster, Dartmaster, ljust, mörkt, naturligt, artificiellt, flytande, sjunkande, svävande. Allt åkte på och av i en rasande takt. Vi fiskade snabbt, långsamt, ännu långsammare.

… sen kom belöningen (ska läsas ironiskt) i form av gädda på dryga kilot som fattat tycker för Dannes tånglakefärgade Westin jerk. Den bet dessutom så försiktigt att den inte ens kom ut i båten utan klev av vid båten. Catch and release när det är som bäst…

Sen hände inte mer. Värtan visade sig från sin svårflörtade sida. Nu är premiären avklarad och det var kul trots allt. Vi provade nya platser och drag. Med fiskeintresserade kompisar och mycket humor kan man ha kul utan fisk, även om det är ännu roligare med fisk…

 

//Mange

Föregående artikelSportfiskemässan 2012
Nästa artikelTrött på att frysa – fleecebibs kanske är ngt för dig?