2012 års bästa gäddbete – Zalt!

Lite stor och större - alla fiskmagneter!

ZALT – Kung i undre världen.

Jag tror att vi alla 3, Peter, Danne & Magnus håller med om att under 2012 så har vi nog haft bäst utdelning på Zalt-wobblers. Det har faktiskt gått så långt att vi börjar varje tur med nya flashiga beten. Man vill ju uppleva ett lyft som 2011 när Alien eel levererade varje gång. Oavsett om det varit Zonker som jag investerat tungt i, för det måste man väl hålla med om att det är en investering när man lägger ner 750:- på tre wobblers som var och en väger som ett möjlkpaket, så har det inte levererat en enda gång.

Däremot på värtani våras  så var det Mange som fick första gäddan på en McMy så min slutsats är ju att jag inte kan fiska med Svart Zonkers, punkt.

Under hela våren så har man blivit spammad med inlägg på Facebook om hur grym Reel Eel från Savage Gear varit – och visst levererar den men kanske inte på den jämna nivån som årets bästa gäddbete ZALT gjort.

Savage Gear soft 4-play med firetiger har varit riktigt bra i år, toppnotering på 7,5 g kg är ju riktigt godkänt för ett mjukisbete.

Däremot så har ju Zalt levererat varje gång, oavsett årstid, oavsett väder, vind och vem som fiskat. Fördelen är ju att det funkar för både Jerk och spinnfiske. Och inför 2013 så kommer jag satsa på några fler sjunkande så man kan locka upp de lite trögare höstfiskarna.

Gulan i sitt essä
Furusund oktober 2012

Och sett till snittet så har Zalt ALLTID levererat fisk, hugg, följare och dessutom väldigt lättfiskat. Har det gått trögt så har det undersköna betet åkt på till sist. Firetiger eller Ålandsfärgen har varit som nödraketer, gärna svävande med ett skönt häng 2-3 meter ner, och inte sällan har det huggit till 3-4 meter ut från vassen.

Det vore fantastiskt att se vad ni harhjaft för favoriter under 2012, kommentera gärna med era erfarenheter eller favoritfärger som alltid fungerar.

[polldaddy poll=6660409]

Men nu är det snart dags att plocka upp min lilla jolle som nu har tjänstgjort klart i Furusunds fantastiska gäddvatten, nu är säsongen över och vi återkommer fortare än man hinner säga Hugg!

Skitfiske på er

/Peter

Annons
Sportfiskemässan 2018

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR