Fisketävling i Furusund

Nu har det gått en vecka sedan en fantastisk fiskehelg i Grovstanäs. Hösten knackar på dörren i Roslagen och Lolle hade kallat till en numera traditionsenlig fisketävling för att avrunda säsongen 2012.

2011 gick väl sådär, 3 timmar och ett hugg på tre erfarna jägare var en rejäl missräkning. Broklintarna skulle i år låna min jolle och förstärkte med Broklint senior. Jag laddade för en premiärtur i  Daniels nyinförskaffade Buster RS, upptrailad från Stockholm.Vi hade sett fram mot denna lördag i veckor, Danne hade med sig sin polare Erik som hade fiskat massor i våra vatten under det glada nittiotalet, då man skickade i vadsomhelst och fick upp den ena 10-kg och enmetaren efter den andra.

Men nu var vi 30 st samlade som hade 3 timmar på oss att fånga den längsta gäddan, alla utrustades med en mätpinne. Insatsen tillbaka till hen som fick flest.

Daniel & Erik myser efter en lyckad dag i Furusund

Klockan 12 går startskottet och det ser ut som en F1 tävling på riddarfjärden – alla åker i och för sig nu inte åt samma håll- Vi väljer att ta de norra delarna av Högmarsö och söder om Svartnöbron  som utgång. Det blåser för dagen Nordostliga vindar efter att det hela veckan varit sydliga, fina varma vindar. Vi har turen att värmen är kvar men det är grått och regnet hänger i luften.

Erik får ett hugg på sin ABU Tormentor Gold Green, men den släpper. Skönt då har vi kontakt, nu gäller det att hitta fler ställen som erbjuder samma förutsättningar. Vi tar ner mot Ösmansö, vilket blir en lyckträff. 4 stycken hugg och en del som släpper. 1 timme kvar till klockan 15 och målgång. Nu släpper det faktiskt på, vi har 5 tappade och 6 st upp i båten på tre timmar. Tormentor har en vaggande gång som lockat upp dem från djupen, men jag och Danne kör vidare med våra svävande Zalt i firetiger & åland.

När vi kommer i till hamnen så visar det sig att vi kommer 2:a med näst längst, slagen med 2 centimeter och Erik lyckas bäst med 3 upp i båten. The Broklints kammar noll denna gång igen, de får göra ett tredje och sista försök med egen båt 2013!!! Vi tar av grillkorv, öl, läsk och står och snackar ganska länge innan denna dag är över.

Vill passa på att tacka för en fantastiskt bra fixad tävling som vi ser fram emot nästa år – tack även för alla härliga skitfiskare som gör detta till en heldag.

Jag och Daniel hade turen att även ha bokat söndagen då Magnus kom med sin Gulan. Men det är en helt annan historia som vi återkommer till

Skitfiske på er alla!!

Peter

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

mot okända mål
Föregående artikelGäddsäsongen 2012
Nästa artikel2012 års bästa gäddbete – Zalt!

2 KOMMENTARER

Comments are closed.