3 dagars gäddfiske i Furusund

En hel helg med gäddfiske i Furusund. Precis som du kunde läsa i tidigare inlägg Team FiskeFürAlle med vänner var och idkade gäddfiske i hela tre dagar. – Lite mer på bettet!

Lite mer på bettet

Just det här inlägget kommer handla om mig (Danne) och Erik som bemannade en Buster RS även kallad: iBåten, Jerken, pantburken & plåtis. Kärt barn har många namn.

FREDAG:

Efter en snabb lunch på Max kastade vi oss in i bilen och styrde mot Norrtälje. När man äntligen får chansen att göra en liknande helg som denna så är man laddad som en 5 åring inför julafton, så Erik såg till att vi kom fram ngt snabbare än vad lagen kanske tillåter. Klockan är runt 13:00 när vi äntligen fått ned båtarna i vattnet – nu skall det idkas gäddfiske. Jag vill redan här berätta att det är lågvatten och lovar att återkomma till det senare.

Väl i båtarna (Gulan och Jerken) så kör vi ngt söderut och håller oss trakterna kring Hemmarö. Det startar seeeegt, laddade som vi är så kör på metodiskt och provas oss fram, men de är svåra att locka fram. Om det hade att göra med åskvädret med tillhörande monsunregn att göra vet vi inte, men inte helt otroligt om det skulle vara så.

Men vi går inte helt lottlösa från denna dag, här är några godbitar

En rövkrokad Brax.
Fixar slips till kvällen
Ibland måste man rycka några innan man hittar en som passar kostymen.

LÖRDAG:

Samtliga personer i stugan har ställt telefonen på ringning = kakafoni, nu är det dags för gäddfiske. En snabb frukost inmundigas och snabbt ut på sjön. Detta är en dag som skall komma att bjuda på många minnesvärda stunder. Planen är att vi skall röra oss mer mot trakterna kring Marholmen och Svartnö för att se om fiskelyckan är bättre där. Mange med sällskap i Gulan, Purra med sällskap i Trackern, kastar sig iväg medan jag och Erik får för oss att prova fredagens vatten igen. Vi går inte helt lottlösa och lyckas dra upp ett par gäddor innan vi jagar efter gänget.

Den var sugen på lite Zalt.

I trakterna kring Högmarsö nöter vi på i alla möjliga och omöjliga lägen. Provar färger hit och dit men inget verkar fungera. Vi får till en skön drift inne i en vik. Då vi passerat de heta ställena vänder vi runt båtan och skall bege oss ut… då händer det. Bang!

vart är skeddan?
Nyfriserad skedda.

Det smäller till rätt duktigt när man försöker trimma både skedda och propeller med stenbumling som verktyg.

Sånt som händer, resultat av lågt vattenstånd i kombination av bristande uppmärksamhet.  Något skärrade kollar vi läget och det visar sig att det endast är kosmetisk åverkan- det går fortfarande att köra gäddfiske och det är en det enda som gäller denna helg.

Med lite halvtaskigt fokus irrar vi omkring bland öarna för att till slut glida in i en grund vik och lä. Bang! Då smäller det igen.

Denna gång är det inte en stenbumling utan en storgädda som hugger på Eriks guldskimrande ABU Tormentor. Nu är det på riktgt! två krokar sitter inledningsvis och allt ser bra ut, men denna rackare är slug och gör alla möjliga utfall för att bli kvitt Tormentorn – en krok släpper och endast en krok håller storgäddan och den sitter i mungipan!!!!!!! – Shit vi kommer sumpa den! Ett antal minuter, väl valda svordomar och en stressnivå som är galen, så landar vi den i båten.

Grattis Erik!

Erik och storgäddan

112 cm lång och nio kilo! inte en dum fångst en dag som denna då det i övrigt varit synnerligen segt…. illa fall för oss…Läs Mange’s inlägg, för i hans båt var det andra bullar den dagen. (länk)

SÖNDAG:

Av någon underlig anledning så är söndagen riktigt svår! Tre båtar, sju desperata fiskare och ingen lyckas leverera någon märkvärdig volym eller storlek. Vi har kört hela dagen och det är dags att bege sig hem då Magne och Peter får för sig att kolla en sista vass. Väl på plats kastar de flesta mot strand medan Per kastar ut i tomma intet mot en flad – PANG inom loppet av två minuter landar han två godbitar, den ena runt 5 kilo och den andra ngt mindre. Båda på Svartzonker.

Erik vänder sig i samma riktning med sin strömmingfärgade Buster och lyckas landa en på ca 3-4 kilo kort efter. Riktigt skön avslutning på helgen! Gäddfiske skall det vara!

Nedan finnes ni några sköna bilder från helgen:

Danne och Erik i Jerken
Danne och Erik i Jerken
grill
Grillat är gott
Mange - stark kille!
Mange – stark kille!
modevisning isamband med grillning
Modevisning i samband med grillning
Vi kan cykla också

 

//Danne

Föregående artikelTaila ett swimbait
Nästa artikelBåtramper i Stockholm

7 KOMMENTARER

 1. Tja! Såg att du var med i en fisketävling i furusund förra året. Är det någom tävling som kommer ske i år igen? Eller är det bara för inbjudna team?

  • Tjena Fredrik,
   Det har varit ett årligt event som går av stapeln varje höst. Vad jag vet så har det varit för inbjudna team så jag tror inte att det skall vara problem att bjuda in fler. Ju fler desto bättre som de säger, men skall dubbelkolla för säkerhetsskull. Förstår av frågan att du är med i ett team, har ni ngn blogg eller liknande som kan kan kika på? /Danne

   • Nja, team och team är det väl inte kanske mer åt ett kompisgäng som håller till på yxlan! Tyvärr har vi ingen blogg eller hemsida.
    Skulle dock vara kul att vara med vid nästa tillfälle, speciellt då det är så pass nära:)

 2. Ring Lolle(Lars-Ove) det är han som håller i det. +46702662126 datumet är prel 19 oktober //Purra

Comments are closed.