Taila ett swimbait

Färdig resultatet - två gäddjägare
Färdigt resultat – två gäddjägare

Barnen sover och hustrun är borta. Inga fiskeprogram på TV. Vad gör man då? Mekar med fiskeutrustningen så klart!

Ikväll var en sån kväll och jag kände att jag ville göra något. Då kom jag på att jag hade två swimbaits jag köpt billigt på Jula eller någonstans. Kan man pimpa dem på något sätt? Gummi funkar bra – varför inte lite gummi i rumpan?

Sagt och gjort. Så här gjorde jag:

Saker som behövs är ett Swimbait (såklart), en tail (valfri), lim, en länk för att få fast kroken samt en tång och sax. Det bästa skulle nog vara att använda en sån där fiffig länk som sitter i taildragen. Finns att köpa också men jag hade inga, lite kreativitet krävdes. Det blev två fjäderringande och ett litet lekande

Prylarna
Prylarna

Steg 1 – ta av sista länken på valfritt sätt med valfri mängd våld. Jag valde att klippa sönder plasten med en tång. Se bara till att du behåller den del av länken som sitter kvar i swimbaitet

Firre svanslös
Firre svanslös

Det brukar vara en “inskuren” del där sista länken ska kunna röra sig

Firre svanslös från ovan
Firre svanslös från ovan

Nu svansen. Kapa av till lämplig längd

Lång snabel
Lång snabel
Kort snabel
Kort snabel

Nu får du trimma till snabeln så den passar i den inskurna delen av swimbaitet.

Spetsig snabel
Spetsig snabel

Dags att göra hål i snabeln för länken. Jag tog en stjärnskruvmejsel och gjorde ett hål från mitten på snabeln och snett ner 45grader ner på underdelen av snabeln. Där kunde jag trycka igenom mitt lekande.

Lekande i snabel
Lekande i snabel

Nu är det bara att sätta dit ytterligare en fjäderring i den tomma änden på lekandet, trycka dit en krok och limma. Först så kopplade jag fast snabeln i betet.

Ny svans på g...
Ny svans på g…

Därefter lade jag en rejäl klick med superlim i den inskurna delen av betet. Sen tryckte jag snabeln mot draget/drog i lekandet för att få snabeln att fastna. Håll och voiila!

Tryyyyyyyck!
Tryyyyyyyck!

Det färdiga resultatet…

Fääärdig
Fääärdig

Det blev så bra att jag gjorde 2. Snart ska de få bada – ska bli kul! Lycka till med mekandet och hör gärna av dig med tips!

//Mange

Föregående artikelFiske FurA – Långhelg i Furusund
Nästa artikel3 dagars gäddfiske i Furusund

3 KOMMENTARER

Comments are closed.