Augustifiske i Mälaren

Erik har äntligen förstått att gäddfiske är roligare än golf! Någon dag efter vår senaste tur på Mälaren är det nämligen dags för en ny runda. Vi planerar in lämplig dag med lämpligt väder. Vädret vart dock inte så dåligt som vi hoppades och vinden låg fel, det fick kompenseras med att Erik tog med sin arbetskamrat John.

Senast jag såg John stod han och smiskade sitt jerkspö i en hastighet som liknar en elvisp, det var för övrigt samma vik och dag som Erik tog sin storgädda i våras.

Hur som haver, laddade ger vi oss i väg på sjön, vi startar på samma ställe som senast. Efter en stund kommer första gäddan upp och det är så klart Erik som står för den. Tagen på sin Djurgårdsfärgade jerk.

IMG_3865
Går den här hissen till andra våningen?

 

Vi provar mycket under dagen, men det är jerkfiske som står för majoriteten av fisket och det verkar fungera. När väl dagens första är uppe så kommer pressen på mig och John, man vill ju inte köra en bomrunda! En stund senare får jag min första.

 

IMG_3866
Så här glad blir man när man får fisk…..

 

En stund senare, dock ngt stressad över att inte ha fått ngt får John äntligen upp en rackare. Varför jag inte har bild på den vet jag inte?

John kunde fått ytterligare en men det ville sig inte riktigt. John vevar in sin jigg och precis vid båten så stannar han upp och ser en följare som verkligen ville ta en tugga, då blir John lite chockad (han såg den först inte) och när han väl ser gäddan rycker han jiggen rakt upp i ngn form av rädsla för att den skall hugga……. ja och så var den gäddan borta.

IMG_3871
Här hänger jiggen som John ville skydda från vassa gäddtänder.

 

Vi letar oss vidare till andra platser som ser helt fantastiska ut men av ngn outgrundlig anledning får vi inget på dessa platser. Kanske var det nordanvinden som gjorde sitt? Där kommer det bli revansch!

Vi jerkar vidare och har några riktigt bra drifter i vinden (Elmotor och ankare är för fegisar) 🙂 Men då och då är det ngn i båten som får för sig att driften går för bra och ser till att vi blir tvungna att ta en paus.

IMG_3874
Erik fick för sig att vi gled fram alldeles för fint och passade på att avbryta driften med ett skönt kast in i en tall. Tack Erik!

 

Erik är visserligen den som får ytterligare leverans under dagen. John stannade på en gädda denna dag, jag landande två.

IMG_3868
Erik har krokat en till. Kolla den hemgjorda beteshinken i bakgrunden. Hemmabygge för 99 kr med klistermärken och allt.
IMG_3877
Jaha, då var det dags igen!
IMG_3878
John och Erik jagar febrilt i kvällssolen. Med tanke på hur glad John ser ut kan man nästan tro att han har fått napp…..men förmodligen mest glad för att han inte fastnade i vassen på just detta kast.

 

Nästa gång du läser om våra äventyr på Mälaren i jakt på storgäddan så kommer FiskeFûrAlles Mange och Peter vara med, för jag vet att de är sugna på ta en mälarrunda i jakt på storgäddan.

Mange och Peter, när kommer ni?

// Danne

 

Föregående artikelGäddfiske i Mälaren – Magisk söndag med storgädda
Nästa artikelEn vanlig lördag i augusti på Stora Värtan