Betesbyggare och deras härliga kreationer

På senare år så har fler och fler börjat konstruera sin egna beten. Spinnare, tailbeten, jiggar, jerkbaits mm. Material för detta är lättillgängligt och man hittar det hos de flesta välsorterade fiskebutikerna. Så man kan snida, slipa, spackla, gjuta, måla mm på ett ganska litet utrymme.

Värt att notera, det är inte alltid populärt av sin bättre hälft när micron plötsligt försvinner, eller när det är slipdamm på muggen en timme innan man får besök, hårtorken är kopplad till ett torkhjul osv. Kort skulle man kunna säga att dessa betesbyggare är en typ av fakirer och gillar att leva på gränsen för att få sitt lystmäte mätt – och det uppskattar jag och många andra.

För min egen del så gillar jag både specialbeten samt massproducerade beten. Bara jag tror på färgerna som bjuds, gången på betet och ibland för sin egen fåfänga, men vill helt enkelt bara ha grejorna för att de är estetiskt snygga.

För en tid sedan så fick vi en fin kommentar på vår sida, det visade sig vara en betesbyggare så jag tog tillfället i akt och införskaffade ett par. Betena kommer från Waide Lures och det finns en uppsjö fina kreationer.

IMG_6529
Läckra skapelser som simmar fint i alla vatten. Fin zick-zack gång, sjunkande, fungerar riktigt bra i Mälaren.

Vi har en annan fiskekompis som brukar följa med ut för att fiska gädda i mälaren och det är Joel. Han har varit en leverantör av egenbyggda beten till oss i FiskeFürAlle en tid nu. Han är skaparen av Erik’s sjukt giftiga jekrbait (djurgårdfärg) som har levererat otroliga mängder gädda under åren.

IMG_6034
Joel i egen hög person. Här har han lockat upp en gädda på en FatShad.

Här är några av Joel’s senaste kreationer.

S2S lures gummi
Crawler är namnet på denna skönhet

 

En annan byggare vi håller högt och haft stor framgång med är Mikael “Caesar Lures” Hedséns skapelser. Micke är både duktig byggare och skicklig fiskare och sammanfattande för Micke:s approach är “less is more” kombinerat med att de fångar fisk. Det är snygga, enkla skapelser som är strulfria. Aldrig trassel pga de krokar i tafsar i utkast eller liknande. De fiskar effektivt hela tiden. Med modeller som McManus, Curtis och Charlie jerk fångar alla fisk och Mickes specialfärger “Rogers Trosa” och “2Lax14” verkar vara enormt irriterande för gäddorna.

Big McManus-tail Grön/Silver som får premiärtur i Rügen veckan som kommer. De ska dra stort!
Big McManus-tail Grön/Silver som får premiärtur i Rügen veckan som kommer. De ska dra stort!

 

Snyggt hantverk
Snyggt hantverk
McManus 2Lax14 - efter att Mange blivit utfiskad rejält flera gånger fick han skaffa en själv
McManus 2Lax14 – efter att Mange blivit utfiskad rejält flera gånger fick han skaffa en själv

image

Curtis - favoriten sen Mange och Peters Blekingetur förra året här i färgen "Rogers Trosa" - den ser iite tråkig ut med sin gröna rygg och röda mage, men den fångar fantastiskt
Curtis – favoriten sen Mange och Peters Blekingetur förra året här i färgen “Rogers Trosa” – den ser iite tråkig ut med sin gröna rygg och röda mage, men den fångar fantastiskt

image

Föregående artikelBästa Fiskebåten – Tracker V16 Super Guide?
Nästa artikelRügenuppladdning – färgval