Bästa Fiskebåten – Tracker V16 Super Guide?

Tracker V16 Superguide

Jag har turen att ha en granne, på landet, som är en kompis, som är en före detta arbetskamrat till min sambo – eller nåt sånt som äger en Tracker V16 Superguide. Nåväl – Pertan som är en av de som jag känner som har flest dagar och därmed mest tid i vattnet av alla.

Kanske inte mest tid i vattnet varje tur, då han är kapten och är den som kör. Jag är ju bara den som har lyckan att stå längst fram i detta härliga ekipage. Det med att ha en granne som har sin Tracker V16 i samma hamn har ju inneburit att min “vitan” i detta fiskegäng med gulor hit och dit har fått vila ganska mycket vid bryggan i år.

Länge har jag ju tänkt att det snackas, diskuteras och dröms en hel del om dessa Trackerbåtar så vad finns det att läsa om dem från de som faktiskt använder dem? Ja,  inte är det mycket tycker jag i alla fall.

Jag kommer bara ge min syn på båten, som slipper stå för pengarna, skötsel och bara ta del av det bästa. Dessutom är ägaren  Per uppvuxen på sjön. Importerat en massa, eller en båt ialla fall från USA.

Har en egen Segelkanot, seglat hela livet. Fiskat hela livet. Haft allt ifrån Lancer med en 350 cui V8 till en 15 hk Selva (hur tänkte du där Pertan). Killen har koll på det mesta. Jag sitter och drömmer om en Ockelbo B16 eller en Linder 460 Arkip, bägge med en 60hk & elmotor – men kommer det ske – och framför allt behöver jag en styrpulpetare när det finns en Tracker med skeppare att tillgå i princip närsomhelst?

Och lyxen i vårt team är att det finns minst en båt i varje hamn i Norrtälje, Värtan & Mälaren, dessutom trailerbara.

Om jag lite kort försöker ge mina omdömen om Superguiden, så får vi se om Pertan kan fylla på med sina omdömen, men det kommer jag komplettera med. Har ni några egna funderingar så hör av er så skall vi nog kunna ge återkoppling om du funderar på att skaffa en egen Tracker V16 eller står och väljer mellan vilken som du skall köpa.

Fördelarna Tracker V16 Superguide

Kastdäck och planlösning på denna 2 rummare
Kastdäck och planlösning på denna 2 rummare

Per gjorde alla marknadsundersökningnar som gick att göra innan inköpet kan vara bra att veta. Nu tar vi det steg för steg varsågod!

Kvaliteten = Amerikansk – Jämförelsevis så har jag en Amerikanare med 4 hjul från 1966 – går som en dröm – Varken Tracker´n eller Impalan är ju finlirets morsa  – det är grovt och det håller. Punkt.Att tillägga – Made in the U.S levererar…allt känns gediget,  helt okej ytfinish i Trackern.

 

skiftande kvalitet
Inte helt perfekt – popnitat och bubbligt efter 2 år på nåt ställe – annars hur bra som helst

 

Filtmattan – efter 2 säsonger april-november med 1-2 turer i veckan med familjen eller fiskepolarna så är den som ny. Båten ligger utsatt för sol, salta stänk, gäddslem, krokar, sjögräs, kexchoklad & beteshinkar m.m – i hur bra skick som helst fortfarande.

Sjövärdig – Ja – den flyter – inomskärs inga som helst problem. Däremot kanske inget att kryssa med. Här är det med eller mot sjön som gäller. Att åka i fyrkanter är charmigt på sätt och vis…Tracker´n är ju rätt flatbottnad och låga fribord utan steglister. Tror det är 8 graders skrovvinkel som har andra fantastiska egenskaper när man ligger still.

 

Pertan och Lolle korsar fjärden behagligt i 20 knop

 

[wpvideo OH5Q52tP]

 

Blött – Ja – inget skydd mot väder och vind. Avsaknad av steglister och oskyddad pulpit gör att man bör dra på lite för att inte blir dyngsur när det blåser + 3m/s.Finns andra med en vassare skrovform.

Fångar fisk – inte långt ifrån – man känner sig som en av de bästa på filtmattan, lite som en utvald och priviligerad sportfiskare när man åker runt och kastar grejjer i en Tracker.

 

Här vill jag bo - främre kastplattformen är underbar
Här vill jag bo – främre kastplattformen är underbar

 

Och då blir man ju helt enkelt bättre om man tror på sig själv när man är ute. Så ja, den fångar fisken alldeles själv. Men det är faktiskt min Crescent från 70-talet som fångat de 2 största firrarna, eller iofs Danne´s Buster RS var med och fångade en fining på 9 kg förra året. Det hänger ju inte alltid på dyrast grejjer – men man vill ju gärna tro det.

 

Med ankringsfunktionen går det alldeles utmärkt att ta en tur själv och få perfekta drifter och ankra vid hugg
Med ankringsfunktionen går det alldeles utmärkt att ta en tur själv och få perfekta drifter och ankra vid hugg

 

– Bra motor – Ja – Murklan på 50 pållar levrerar en 27-28-kanske 29 knop knop, speciellt efter att Pertan i år bytt till en Piranha med 3 blad och 1 tum större än original. Mycket bättre grepp från låga varv – en märkbar skillnad.

Trailer – skickas med, inte det bästa, går att regga efter en hel del omgörning.

– Fisksump – Mycket bra med livewell – jiggade aborre i somras och det var bara tat lägga i och se hur många man skulle få, om det var värt att ta livet av dem till en större måltid eller om det var läge att skicka tillbaka. Och det var det ju – 2 st blir ju ingen mätt på, och så det kändes extremt miljövänligt, djurvänligt och modernt att ha ett fungerande  akvarium i båten.

– Plats – HAHAHA – huur mycket som helst. 2 personer är perfekt, 3 är mysigt, 4 st inga problem, förelningen blir 2 St får plats där bak enkelt. 1 i mitten och 1 fram. Möcke bra med plattformar. Spöfack och förvaringen är helt okej.

Stabil – Som ett strykjärn – du kan stå och gå överallt.

Andrahandsvärdet – Hänger nog mest ihop med relationen Dollar vs Kronan – dyr dollar bra andrahandsvärde och tvärt om.

 

Stabilt i alla väder - alla har bästa platsen - inte bara polaren längst fram - bekvämt du pallar många timmar på sjön
Stabilt i alla väder – alla har bästa platsen – inte bara polaren längst fram – bekvämt så att även akterskytten pallar många timmar på sjön

 

Bekväm Perfekt till tjejen som vill sola på fördäck. Slå upp ett tält midskepps och du sover lätt där. Ipilot är ett måste om man nu satsar på något såhär lyxigt som en gäddracer.

Billig eller Prisvärd – beror ju på vad du prioriterar här i livet – och båtar är aldrig billiga – glöm aldrig det.

Att köra – ingen aning egentligen – kört den några få gånger. Den här bedömningen är utifrån hur båten är att fiska från. Vill man åka båt så får man läsa Båtnytt, Vi Båtägare och andra forum vill ändå vara tydlig med det.

Jag tycker det är en ultimat kärra – bästa fiskebåten är kanske att ta i – jag har inte varit i så många båtar, Lolles Buster med mittpulpa som är större är ju asskön, Dannes Buster RS strålande, Jake´s Vator likaså. Älskar min roddbåt. Men det är en mäktig känsla att färdas i den, att stå där och bara njuta njuta för det gör man

Här kommer lite fler bilder som visar hur fin den är, fin fin fin….jättefin.

 

Tracker - Styrpulpeten gör att båten ser snabb ut - stolarna bästa skönaste
Tracker – Styrpulpeten gör att båten ser snabb ut – stolarna bästa skönaste

 

[wpvideo mJIRuvFa]

[wpvideo X57VChxk]

 

Välkommen att kommentera,  mer än gärna fylla på med egna erfarenheter om ni är ägare till andra plåtbåtar, tänker köpa, har sålt.

Här är Pers egen berättelse

 https://www.fiskefuralle.se/tracker-v16-agarens-berattelse-eller-vilken-styrpulpet-ar-basta-fiskebaten-den-eviga-fragan/

Flytväst på

Peter

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

 

Föregående artikelLite finsk kärlek
Nästa artikelBetesbyggare och deras härliga kreationer

3 KOMMENTARER

Comments are closed.