En riktig fiskeaffär – Fiskeshopen Karlshamn

Fiske i Blekinge är så nära Nivana man kan komma. Blekinge är det perfekta fiskelandskapet om du frågar mig. Det är mycket mer än “bara” Eriksberg där Gäddfeber spelades in eller den världsberömda Mörrumsån. Du kan fiska det mesta. I hav, sjö occh i strömmande vatten. På en timmes avstånd kan du flugfiska lax, dra gäddor på spinn eller fluga i skärgården, trolla lax på flaken, meta karp, rycka sill, pilka torsk eller varför inte jigga aborre. Variationsmöjligheterna och alternativen är oändliga. Jag är förvånad att fler inte upptäckt bredden och alternativen som finns. I min sommarturné med familjen har vi nu gjort nedslag i Karlshamn för att sen fortsätta till Ronneby och JA, det kommer fiskas. Inte ännu bara…

Jag är en stor fan av riktiga redskapsbutiker. Jag vet att trenden går mot mer handel online och allvarligt talat, det gör mig ont. Så mycket kunskap och stöd kommer gå i graven när de traditionella fiskebutikerna slår igen. Jag är verkligen inte anti online-butiker. Jag tycker det är kanon. Smidigt, effektivt och i många fall billigare, men det finns andra värden än billigt. Kundservice, hjälp, stöd, tips, kunna klämma och känna på prylarna och lite skönt snack är värt minst lika mycket. Och jag är många gånger beredd att betala de där kronorna extra för att få det i en “riktig” butik.

Hasse - stolt ägare av fiskeshopen slänger upp sin bästa pose
Hasse – stolt ägare av fiskeshopen slänger upp sin bästa pose

Skulle du ge dig ner till Blekinge och komma på att du saknar något, eller bara vill ha en break i allt annat du sysslar med kan jag rekommendera en tripp till Fiskeshopen i Vägga hamn. Utbuidet är precis som fisket i Blekinge mycket brett. Kunnandet är högt och servicen god. Idag var jag förbi en sväng för att stilla det värsta fiskesuget. Jag skulle bara köpa lite metmask till kidsen, men kom självklart ut med mer :-). Utöver det fick jag dessutom nöjet att träffa en tidigare fiskekompis jag fiskat med i Blekinge tidigare – Anton – så turen dit blev lite längre än tänkt.

Självklart finns det några fler butiker i Blekinge, men de är lätträknade och mer specialiserade på t ex bara flugfiske efter lax/öring så alternaitven är inte så många.

Istället för att skriva mer om butiken så kan du själv kolla in bilderna. Det finns verkligen allt för alla typer av fiske i butiken. Mycket sannolikt tack vare att Hasse, ägaren, själv är en extrem mångätare i fiske. Du hittar också ett lite “roligare” utbud än i många andra butiker som bara satsar på de stora breda märkena. Själv klämde jag lite på spön idag och förutom de självklara alternativen från CWC, ABU, Berkley osv hittade jag sköna gädd och öringspön (spinn) från bl a Gunki, G Loomis, Cortland och Sportex. Samma sak gäller på betesfronten. Högkvalitativa beten från de stora tillverkarna, men också lite roliga alternativ man inte hittar så ofta. Oavsett vilken föredragna art eller föredragna tmedod för den arten så verkar det finnas alterantiv i butiken. Istället för att skriva mer så får ni en liten bildkavalkad på utbudet.

Gott om spön. Många typer för tungspinn, lätt, spinn, jerk, mete, UL osv .- allt finns där
Gott om spön. Många typer för tungspinn, lätt, spinn, jerk, mete, UL osv .- allt finns där
Och självklart - är man nära Svängsta måste ju utbudet på Amassadeur spegla detta. Grymt utbud
Och självklart – är man nära Svängsta måste ju utbudet på Amassadeur spegla detta. Grymt utbud
Lite jättegrodor - det ser jag inte så ofta i andra butiker. jag vet de funkar kanon på gädda, men de fick stanna i butiken denna gång
Lite jättegrodor – det ser jag inte så ofta i andra butiker. jag vet de funkar kanon på gädda, men de fick stanna i butiken denna gång
Dubbelsked - egentligen avsett för fiske av mal, men ett br alternativ i gäddarsenalen när det klingar och klangar
Dubbelsked – egentligen avsett för fiske av mal, men ett br alternativ i gäddarsenalen när det klingar och klangar
Nu är vi inne på avdelnignen jag inte behärskar men gott om flugfiskesaker finns det - spön och annat kul
Nu är vi inne på avdelnignen jag inte behärskar men gott om flugfiskesaker finns det – spön och annat kul
Ett jätteutbud av färdigbundna flugor
Ett jätteutbud av färdigbundna flugor
Och såklart material att binda flugor från. Det känns så himla gosigt i denna avdelningen. Allt är mjukt och fluffigt
Och såklart material att binda flugor från. Det känns så himla gosigt i denna avdelningen. Allt är mjukt och fluffigt
Flugfiskerullar en masse. Antar att det är samma sak som med spinn - det är jätteskillnad men för mitt otränade öga ser alla likadana ut... Med undantag för färgerna då möjligtvis :-)
Flugfiskerullar en masse. Antar att det är samma sak som med spinn – det är jätteskillnad men för mitt otränade öga ser alla likadana ut… Med undantag för färgerna då möjligtvis 🙂
En stor avdelning för trolling med flashers, skedar mm om det skulle vara din cup of tea
En stor avdelning för trolling med flashers, skedar mm om det skulle vara din cup of tea
Mer trolling prylar. Hmm man skulle kanske börja med trolling? Verkar ju finnas mycket kul att köpa för att inte tala om en fullutrustad båt med all kul elektronik... Tål att tänka på! Men jag skulle sakna hugget!
Mer trolling prylar. Hmm man skulle kanske börja med trolling? Verkar ju finnas mycket kul att köpa för att inte tala om en fullutrustad båt med all kul elektronik… Tål att tänka på! Men jag skulle sakna hugget!
Och såklart allt den modemedvetna fiskare skulle kunna tänkas bära. Här ett urval pret a portér vadare
Och såklart allt den modemedvetna fiskare skulle kunna tänkas bära. Här ett urval pret a portér vadare

Som sagt, en riktigt sportfiskebutik 🙂

//Mange

Föregående artikelVarning batterier – använd dem med försiktighet
Nästa artikelSommarfiske i Blekinge – äntligen!

1 KOMMENTAR