Ensampass i Mälaren med storgädda 10/5-2015

Redan på morgonen kände jag att detta är en dag för fiske. Nu är det inte alltid så att alla andra i familjen känner precis samma sak.

Enligt mig är just dagar när det trycker lite extra, regnet hänger i luften, precis de dagar som jag har haft riktigt bra fiske. Ett exempel är en av mina rundor i Herräng då jag stack ut direkt efter att åskan och regnet passerat. Den rundan hade jag ett mängdfiske utan like. I dag fick jag chansen att sticka ut vid 19-tiden för ett par timmars gäddfiske.

Det sköna med kort avsatt tid för fiske är att man måste begränsa sitt område hårt för att vara effektiv med tiden, så även denna kväll, endast två stopp på hela rundan.

I och med att jag fått fina beten av Peter och Mange så var det nya McManus som fick agera förste jerk.

thumb_IMG_7333_1024Kastar jämns med en kant och plötsligt ser jag hugget, huvudet kommer upp och vänder på ett ögonblick – vilken syn! Ett snabbt mothugg för att säkra att den sitter. Känner direkt att det är lite tyngd i denna och inser att jag borde håva den för säkerhetsskull. Där står jag i båten och håller spöt i ena handen medan jag försöker fippla upp luckan i fören för att få fram håven. Smått stresspåslag helt enkelt, beter mig som en yr höna i båten för att få alla grejor på plats samtidigt 🙂

Får in gäddan till båten och håvar den till slut.

i håven
Ser inte så stor ut när den ligger i den gigantiska håven,,,men den var hyfsad. Ca 3 meter mellan ögonen och sju båtlängder lång….

 

i säcken
Ja inte en bild vart skarp. Skall kolla upp min Parkinson på måndag. Får man skylle på kameran i telefonen?

Den vägde in på dryga 8 kilo och var 101 cm lång, en skön firre helt enkel. Och ja, den tog på min nya McManus!! Sjukt nöjd med det betet. Man kan fiska det med extremt mycket variation. Har dessvärre inte fler bilder, har du testa att ta en selfie med en meterlång fisk på 8 kilo i näven? Jag lyckades i alla fall inge bra som du märker.

Några kast senare vill en modell mindre prova gäddexpressen

model mindre
Nya betet ser tydligen riktigt mumsigt ut för gäddorna.
solnedgång
Underbar syn och känsla att stå själv i båten, vindstilla och lugnt. Det är dags att bege sig hem innan det blir mörkt.
på väg hem
Underbar kväll bakom sig.

 

Ja, jag lovade filmtajm förra gång….det kommer inom kort.

Tills dess –> Ut och fiska med er – det finns gäddor som väntar på att fångas!

// Mr. Bojangles (Danne)

 

 

Föregående artikelInte dumt att fylla år
Nästa artikelFILMTAJM – Utveckla ditt fiske och hitta inspiration