Inte dumt att fylla år

Inget ont som inte har något gott med sig..

För precis en vecka sedan gick King of Mälaren av stapeln och detta är en av de tävlingar där vi i FiskeFürAlle brukar deltaga. Så blev det inte denna gång detta då Jensa lyckades pricka in tävlingsdagen på samma dag som jag fyller år, lite oruttat, men jag förlåter honom. Lever i förhoppningen att Jensa körde ett hipp hipp hurra dagen till ära…men förmodligen inte så troligt… Hur som haver.. I och med att jag fyllde jämt så fick jag stå över denna gång för att förbereda födelsedagen på hemmaplan.

Telefonen ringer kl 06:00

Så vad hände under dagen? Klockan är 06:00 på morgonen och jag ligger och nannar som ett barn – telefonen ringer. Jag sträcker mig efter den, skopar ur en näve morgongrus, bänder upp korppgluggarna, vem f-n ringer kl 6:00 på en lördagmorgon??…det är  så klart Peter som ringer.

Funderar seriöst på att inte svara (det är ändå okristligt tidigt på morgonen) men svarar till slut. På andra sidan linjen hörs en glad Peter med gratulationer – mycket trevligt och uppskattat. En minut senare lägger vi på och jag lägger huvudet på kudden för att somna om igen.

Hinner inte ligga där mer än 45 sekunder innan det brakar loss. Utanför smäller det utan like, det låter som en serie pistolskott utanför fönstret. Lagom tills jag har fipplat upp rullgardinen för att kolla vad det är, har det slutat och det är tomt på gatan.

Några sekunder efter avslutat fyrverkeri plingar det på dörren – Peter och Magnus står i farstun och sjunger ” ja må han leva…” Helt underbart!!! TACK!

Precis som de vise männen kom med gåvor vid kristi-födelse så kom Magnus och Peter med gåvor i form av prinsesstårta och en påse presenter på min 40 års dag.

Viktigt att notera: en födelsedag bör alltid inledas med en frukost bestående av prinsesstårta! Grabbarna hade med sig några riktigt fina presenter. Tex en guidad tur i valfritt vatten tillsammans med dem. Så det blir förmodligen GT-fiske i Hawaii 🙂

Nedan ett urval av godbitar som jag fick, TACK.

McManus
En synnerligen bra present med en finish som är aningens slätare än en 40årings.

Med tanke på att jag är hyfsat bra på att göra en “papphammar” så vore det uppskattat om du hör av dig till mig om du hittar den här rackaren på annat ställe än på mitt spö eller i min beteshink. Jag har ett likadant sedan tidigare fast i annan färg, mer att läsa om betet kan du gör här. Är du sugen på att skaffa en egen så hittar du Micke och hans kreationer här.

thumb_IMG_7342_1024
Mer go´bitar från presentpåsen – en uppsättning CL-Shad 14. Riktigt fina och jag ser fram emot att rycka gädda på dessa.

Efter Magnus och Peter hade begett sig hem så hade resten av familjen vaknat och det vart ytterligare presentutdelning. Lisa och barnen begett sig ut på stan för att ordna ett nytt fiskespö som stod på min önskelista – St Croix Legend Tournament Bass Swimbait. (nej det gick förmodligen inte att hitta på ett längre namn)

Lisas present
Efterlängtad present från familjen. Tolkar det även som att jag får mer fisketid än någonsin denna säsong 🙂

Det här är ett spö som jag velat ha en tid.

Om jag kikar på min arsenal av fiskespön så består förstakedjan av ett 8,6 Roots spinnspö och ett 6,6 foots jerkspö (det finns några till, men dessa är de som jag oftast har med i båten) St.Croix Swimbait är längdmässigt (7,10 fot) precis mellan dessa och jag ville ha ett spö som jag kan använda som ett riktigt allroundspö dvs spinn och jerk och allt annat du kan tänka dig. Det klarar att dänga tunga beten men trots att det klassas i mellansegmentet när det gäller betesvikterna.

Det är otroligt lätt, märkbart lättare än andra spön! Det har en tunn klinga, microspöringar och otroligt känsligt. Man får riktigt bra kontakt med betet. På detta spö kommer det med största sannolikhet hamna en Daiwa Lexa 300 – högervevad så klart!

Nä, nu skall jag uppdatera mig på det senaste på FLW touren. Peter kommer inom kort med en rapport från Lördagens gäddfiske i Furusund. Efter det får du ladda upp för filmtajm!

// 40-åringen!

Tveksamt att den här killen är 40 år. Vi har försökt få killen att skaffa lite större komfortzon och tänka utanför boxen - kommer inte hända
Tveksamt att den här killen är 40 år. Vi har försökt få killen att skaffa lite större komfortzon och tänka utanför boxen – kommer inte hända
Föregående artikelTung-gung i Värtan på g!
Nästa artikelEnsampass i Mälaren med storgädda 10/5-2015