Fender-fiske (och några Gäddisar)

Kvällsgädda i solljuset

Jag har kommit på att jag gillar att fiska ensam ibland också. Bland det bästa som finns är att fiska med sköna killar som Danne, Peter, Mackan, Mattias, Tobbe. Härliga skratt, mycket bus och duktiga fiskare. Men det finns en charm i att fiska ensam också. Lugnet, fokus på bara det egna fisket och ingen att tjafsa med skärpen mig liiite extra. Jag måste erkänna att jag också känner en viss press att leverera bra platser när vi fiskar på mina hemmavatten. Man vill ju leverera… Det gör att det blir oftast säkra kort och inte några så många nya lokationer.Kanske är det fel att känna så, men jag gör det.

Det är lättare att gambla lite mer när man är själv och testa nya platser. Det föll sig så igår – jag var ensam – dags att testa nya platser. Eftersom de flesta firrarna hittills i år varit av mindre kaliber tänkte jag söka mer öppna platser, branter mm. Jag drog iväg till ett strömmingshak där jag inte fiskat tidigare för det känts för djupt. Jag har mentalt svårt att fiska i frivattnet – men nu så…

Ingen landad fisk men två som var uppe och vände vid båten + att när jag körde vända två på stället senare på kvällen en buse som skakade loss sig i ytan. Nästa gång sitter de – ett nytt ställe i ryggsäcken 🙂

Fiske i övrigt då? Ja… När jag åkte in på grundfladerna utanför vassarna bytte jag taktik – på Salmo slider – långt kast (som man kan göra med haspel) – Första kastet – en liten gynnare.

Krokarna klippta - gäddan räddad - simmade tillbaka fint efter återhämtning
Krokarna klippta – gäddan räddad – simmade tillbaka fint efter återhämtning

Längre bort på en brygga stod en kille och fiskade – stylade för flickvännen som satt bredvid. De tittade förundrat. Han hade antagligen stått där ett tag och nött. Gäddan simmade tillbaks. Tre kast senare – dunderhugg! Liten gädda på något kilo men vilket hugg!!!

Kvällsgädda i solljuset
Kvällsgädda i solljuset

Tjejen och killen kollar på avkrokningen och återsättningen. Killen känner sig nog förudmjukad – de går hem 🙂

Nöter vidare på nya ställen utan allt för stor lycka. Dags att åka hemåt i kvällsljuset

Snygg himmel - måste ju hålla hög estetisk klass på bloggen...
Snygg himmel – måste ju hålla hög estetisk klass på bloggen…

På vägen in ligger en fender och flyter – BONUS!!! Jag har inga fendrar till Gulan så den kommer bra till pass

En fender...
En fender…

In mellan båtarna – vad är det som ligger där? En fender till!

... å en fender till...
… å en fender till…

Framme vid rampen skymtar jag något vitt – vad är det? Just det en fender

...som blev tre
…som blev tre

Det finns antagligen någon olycklig båtägare som haft någon “kompis” med som “hjälpt” knyta fast fendrarna… För min egen del var det kanon men någon annan är nog lite mer olycklig

Gott slut på en härlig kväll! På torsdag blir det en ny vända med Micke “Caesar Lures” Hedsen så då blir det nötning av CL-shads, Burns och McManus-tailar. Får lämna Zaltarna och Salmo Sliders hemma 🙂

Till dess – tajt lajns

Over and out

//Mange

Föregående artikelTapp-tafsar och dubbelhugg
Nästa artikelKungligt fiske på Värtan