Kungligt fiske på Värtan

Nöta, Nöta, Nöta - ända in i kaklet

Caeser Lures är en lokal tillverkare av beten här i Täby. Jag har köpt flera fantastiska drag – Jerkar, tailer och jiggar. De ser fantastiska ut och fiskar bra

Lite exempel - 2 Caesar Lures Burns och en SZ McMy
Lite exempel – 2 Caesar Lures Burns och en SZ McMy

Jag och Micke som är Caesar Lures har också pratat om att dra ut på Värtan. För även om Micke har verkstaden i Täby, fiskar han inte här. Efter många om och men blev det en kvällstur i torsdags.Micke visade sig inte bara vara en riktigt duktig byggare, men också en skön och schysst kille. Redan innan vi lämnat hamn hade jag fått två presenter – en ny beteshink “jag behöver ändå den inte…” och en McMy strömmingsfärg “fick upp den vid fiske men fiskar bara med egenbyggda prylar”. Schysst!

Den lille presenten - något lång från vatten...
Den lille presenten – något lång från vatten…
Ett stycke hink
Ett stycke hink

Fylld med ännu fler prylar trailade vi ner till Värtan för sjösättning denna fantastiskt vackra kväll. Det lovades bra väder men dåliga förutsättningar för gädda…

Gulan och Svartan - Ser tyvärr ut som jag håller på AIK...
Gulan och Svartan – Ser tyvärr ut som jag håller på AIK…

Vi drog ut fulla av förväntningar men Värtan valde att visa sig från sin mer svårflörtade sida. Jag stod och pekade och försökte tipsa Micke och bra platser men efter någon timmas slit och kaffe var resultatet 0.

Kaffe hade vi gott om...
Kaffe hade vi gott om…

Jag passade dessutom under fikan på att konstatera att jag nog hade fått fel tailfärg på min McManus tail och funderade på att byta till vit. “Jag tror inte att orange funkar här, det måste vara mer naturligt…” sa jag min idiot. Det fick jag äta upp senare.

Lite McManus-tailer. Jag har den översta med orange svans....
Lite McManus-tailer. Jag har den översta med orange svans….

Vi fortsatte nöta och jag försökte febrilt få Micke att hitta gädda. Jag sa “där borta tog vi en bättre fisk för 2 veckor sen…” Nästa på identisk plats tar Micke denna skönhet på en McManustail i färgen Gädda

Nöjd fiskare och kanske mindre nöjd fisk
Nöjd fiskare och kanske mindre nöjd fisk

Sen nöter vi, nöter, och nöter. Inget. Micke hade tagit med sig tre spön. Han vet ju jag pratat mig varm för haspel men tyckte jag skulle prova på att jerka så snällt nog tog han med sitt reservspö. Jag tackade för hans ansträngning med att efter 20 kast göra en “professional over-run”. För dig som inte vet vad det är så är det svenska namnet “fågelbo”. Det var så illa så vi kunde inte fiska mer med det spöt den kvällen. Så tackar jag för Mickes snällhet 🙂 Bara att konstatera att jag ska lämna multi-rullarna…

Till slut micko-belöning. Sprattel – en gädda knappt större än draget har fatt tycket för min Zalt 19… Slutligen drar Micke en till på en McManus Paddel – gissa färgen på paddeln – just det… Orange. Där fick jag ;.)

Värtan var verkligen seg men vi fick en grym kväll. Micke var en grymt skön kille som gillade nöta lika mycket som jag. Det var inte för att vi inte försökte som vi bara fick tre gäddor… Vi körde ordentligt

Nöta, Nöta, Nöta - ända in i kaklet
Nöta, Nöta, Nöta – ända in i kaklet

Vi hade grymt kul och kvällen var en av årets bästa. Vi skildes åt strax efter midnatt med planer på fler turer. Vi lyckades under fisket avhandla Rügen, Blekinge, Trosa, Furusund och Mickes hemmavatten på Värmdö. Vi får ser var turen går nästa gång 🙂

Tajt Lajns

//Mange

 

 

 

Föregående artikelFender-fiske (och några Gäddisar)
Nästa artikelGäddfiske i Mälaren (början av juli)

4 KOMMENTARER

  1. Jag är inget avundsjuk jag är inget avundsjuk jag är inget avundsjuk jag är i………….. GAAAAAAAHHHHHHH !!!!

  2. Var mcmyn från värtan? Isåfall är det säkerligen min gamla, hoppas den ger dig mer fisk än vad den gav mig! 2 kast och sen satt den..

Comments are closed.