Fiske FurA – Långhelg i Furusund

Då var det äntligen dags för den efterlängtade långhelgen i Fiskefüralles regi. Peter hade tagit på sig rollen som värd och 8 fiskare skulle ge Furusunds gäddor vad de tål.

På fredagen rullade två båtar norrut – min Gulan och Dannes iBåten för att komplettera Perras nyinförskaffade tracker.

Efter lunch var alla i förtruppen på plats, taggade som 17 för att ge sig ut och hitta gäddorna för helgens fiske. Det gick… sådär…. Visserligen klippte en gädda Peters nya Mcny i tredje kastet…

IMG_1891

Men åska (som absolut inte skulle komma) ställde till det och 4 gäddor på 5 fiskare och 8 timmar är inte bra… Vi hade provat innerskärgård och lekvikar. Inga hemma där men strömmingen var redan för. Något nedslagna valde vi att hålla kväll och ladda krafterna med en trevlig och lite blöt kväll hemma hos Perra.

Lördag. Ny taktik. Längre ut i skärgården och mer klassiska “sommar-ställen”. Segt i början. Inget fick något förrän kl. 11 när jag krokar en lite rackare. Sen drog vår båt 7 gäddor på 15 minuter i från en liten 20*20 m stor vik. Efter att ha provat allt en modern betesväska kan innehålla var det en klassisk Conrad i strömmingsfärg som öppnade bonanzan. Jag och Karl-Oskar släppte av Peter för att fixa lunch och sen fortsatte vi fiska och landade 8 till vid Högmarsö Galet!

IMG_1887

När vi kom iland hade resten av sällskapet landat 2 firrar och haft grundkänning så läget hos de andra var inte lika positivt. Sen rullade det på. Gädda efter gädda kom upp. Peter hade lovat mig PB men det var bara små sprallare på 1-2 kg som högg. Det var dock fortfsatt segt i det andra båtarna och när vi summerade lördagen hade vi fått upp 38 gäddor varav 32 hade kommit i vår båt – bra guidat Peter! PB blev det – inte i storlek men i antal på en dag 🙂

Vinnare i dagens storlekstävling bliev Erik som bara tog en gädda – men vilken gädda det var – 9 kg och över metern! Snyggt jobbat! Draget var en blå/vit Tormentor…Erik med 9kg gäddaErik blev därmed vinnare av vandringspriset som instiftades

Vändringspriset
Vändringspriset

Lite samkväm på kvällen och några öl innan söndagen

Kung Peter vid grillen
Kung Peter vid grillen

Söndagen bjöd på strålande väder och trögt fisken men i slutet släppte det när vi lämnade mararna begav till det grumliga vattnet vid Marholmen. Ca 10 gäddor landades under söndagen.

A bad day of fishing beats a good day at work
A bad day of fishing beats a good day at work

Summeringsvis kan vi säga en fantastisk helg. Fisket lämnade lite mer att önska även om strax under 50 gäddor är helt OK. Grymt skönt gäng och bra arrangerat av Peter. Jag ser redan fram till nästa gång!

Återkommer med statistik över fångstplatser, drag och färger lite senare

//Mange

Föregående artikelBästa fiskeknuten?
Nästa artikelTaila ett swimbait

6 KOMMENTARER

Comments are closed.