Fiskeaffär på Manhattan, New York City Capitol Fishing Tackle

När du är i New York så finns det en välsorterad fiskeaffär med över 100 års historia, väldigt centralt med ett bra utbud och väldigt rimliga priser, och grymt bra service, vi är ju trots allt i New York, kort sagt en välsorterad sportfiskeaffär.

Jag skulle beskriva butiken som en välsorterad fiskebutik, mindre utbud än de som jag brukar frekventera, dvs Dogger i Norrtälje och Söders Sportfiske på Södermalm i Stockholm, och inte så inriktad mot pike (gädda) som de två, utan även en hel del större utrustning för tonfisk och havsfiske.

Capitol Fishing Tackle – om oss 

är beläget  på

132 West 36th Street
Broadway & 7th Ave

Bra fiskeaffär i NYC
Bra fiskeaffär i New York City, Manhattan.

Jag har under de senaste 2 åren varit där 3 gånger. Just i år var jag där i Juli och då hade de butiken full med allt ifrån spön, beten, rullar, kläder, solglasögon och allt du behöver. Både varumärken du känner igen till egna inhemska leverantörer. Under off-season är det lite magrare med utbudet men väl värt ett besök då det ligger så centralt.

Exempel på bra köp nu när det här skrivs Juli 2013 så kan jag nämna att Revo STX  tog de 199 dollar för med (kurs 6.70:- x 199 = 1.333:- sek)  jämfört mot cirka tusenlappen ytterligare hemma i Sverige.

ABU´s kända Conolon serie med stort urval av både spinn & haspelspön för 275:- sek

Hyggliga priser på beten, både Bomber & Rapala för runt 10 dollar är ju mellan halva och en tredjedel mot här hemma.

Jag passade även på att öka på min glasögonsamling, för under 20 dollar får du ett par Bimini, fullt dugliga för de fördhållande som råder i Stockholms Skärgård.

Fiskespön i långa rader
Fiskespön i långa rader

Ta gärna och gör ett besök, man börjar fundera på hur stora marginalerna är här hemma, för hyrorna i NYC är ju astronomiska och ändå klarar de att sälja till under halva vårt pris.

Här är länken för öppettider, karta och mer information

www.capitolfishing.com

Enjoy your trip!

Peter

Föregående artikelHaspel-nördens spöval
Nästa artikelBuster RS – Småfix och Bustern strippar fenderlisten

1 KOMMENTAR

Comments are closed.