FiskeFürAlle tar tempen inför sportfiskemässan: SF Lures

Det är väl många som sitter och är taggade inför öppet-vattensäsongen nu och sportfiskemässan i Kista utanför Stockholm 21-23 Mars brukar kännas som ett naturligt startskott. FiskeFürAlle har ju fått den fina äran att vara officiella bloggare åt mässan vilket vi är stolta över. Vi kommer få möjlighet att träffa läsare IRL i dagarna tre – spännande. Dessutom kommer vi också kunna lotta ut biljetter och lite annat smått och gått så håll koll under de kommande veckorna.

Vi tyckte sportfiskemässan är en så häftig företeelse – hela sportfiske-Sverige under ett tak att vi gärna skriver om det och även inför mässan. Vi har tagit tillfället i akt att prata med ett gäng inbitna sportfiskare som vi har haft nöjet att lära känna och/eller följa under året. Resultatet blir vad som i TV-kallas ett gäng “uppsnack” eller inför-reportage. Först ut blir Jakob Fagerlund eller SF-Lurs som hans verksamhet heter när han gör vad som enligt oss är några av Sveriges snyggaste och bästa spinnare och spinnerbaits.

“Vad betyder sportfiskemässan för dig?”
Sportfiskemässan betyder flera saker för mig. Förutom det självklara i att få ta del av produktnyheter så är det ett fantastiskt tillfälle att få träffa likasinnade, både fiskare och betestillverkare. Mässan är dessutom startskottet på vårsäsongen för mig. Det är då den där riktiga känslan infinner sig om att nu är det snart dags (även om det detta år verkar vara isfritt innan mässan…)

inline
Inline-spinnare – SF:s ursprung. Skulle du träffa på Jakob på mässan kan du fråga var förkortningen SF kommer från 🙂

“Vad har du för förväntningar / vad villd du se?”
Jag tror att gummitrenden håller i sig ett tag till. Westin har redan presenterat ett par spännande gumminyheter och flera duktiga träbyggare har gummimodeller som blir spännande att se. Jag ser fram mot att få se nya spömodeller för mellanregistret upp till runt 50 gram, både på haspelsidan och spinnsidan. Som spinnerbaitfiskare är jag ute efter mycket snabba spön och har haft svårt att hitta rätt på haspelsidan. Abus nya Veritasspön och haspelmodeller från Edge, St Croix och Dragon kommer att detaljstuderas.

“Vad kommer du inte missa när du är där?”
Jag kommer inte att missa de duktiga betesbyggare som finns på plats. Flera duktiga bloggare, t.ex. Fiske Fur Alle, kommer naturligtvis att gratuleras till ett gott arbete. Spönyheter och kastbassäng är självklarheter. Årets auktion till förmån för Älvräddarna blir förhoppningsvis en succé.

“Vad innebär 2014 för dig – några nya beten?”
2014 känns mycket spännande för Sf lures. År 2 som tillverkare “på riktigt” har helt andra förutsättningar än första året eftersom betena och namnet nu finns på marknaden från start. 2013 var ett år som var långt över förväntan. Intresset för modellerna var större än jag anade och eftersom beten gick ut lyftes också stor fisk.

En egen 9,80-kilos på Sf Pikespin överträffades vida av en doublé av Staffan Strömberg som inom loppet av 8 dagar lyfte en 10 kilos och en 11,1-kilos på en och samma Sf Bucktail! Inför 2014 blir målet att lyfta en fisk över 12 kilo på ett bete från Sf lures.

Nya modeller kommer relativt tätt tack vare mina fantastiska kunder som kommer med ideér till varianter. En av storsäljarna, Sf Flashtail, är t.ex. framtagen tillsammans med Magnus Sjöholm från Fiske Fur Alle.

SF Lures En Flash-silikon spinnerbait. Går superfint i vattnet och fiskar kanon. Vikten fram på kropps-delen gör att den går att jigga hem och den kastar som en kanon!
En Flash-silikon spinnerbait. Går superfint i vattnet och fiskar kanon. Vikten fram på kropps-delen gör att den går att jigga hem och den kastar som en kanon!

“Varför börjande du göra egna beten?”
Betesbyggandet började genom att jag hittade en betestyp jag tyckte om men som det inte fanns så stort utbud av i Sverige. Till en början var det in-linespinnare för hela slanten men sakta gled fokuset över på spinnerbaits. Betesmodellen är helt fantastiskt effektiv men används allt för ofta som ett tredjehandsval av många. Drivkraften blev att skapa modeller som tilltalade tillräckligt för att få ordentligt med fisketid. Alla borde få uppleva känslan när en fisk över åtta kilo hugger ett spinnerbait som vevas hem i maximal hastighet. Väldigt lite inom fiske går upp mot ett sådant hugg!

“Kan man köpa SF-Lures på mässan?”
Sf lures kommer inte att finnas representerat på mässan förutom som kund. Håll utkik efter min röda hoodie med Sf-logga på och kom fram och hälsa! Betena finns tillgängliga via hemsidan www.sflures.se och hos Sundbybergs Sportfiske.

“Vad är ditt bästa fiskeminne?”
Mina bästa fiskeminnen är rätt färska. Det första är när jag för första gången testade ett egentillverkat bete och drog en fin 4-någonting på grynnan där jag bor. Tillfredsställelsen var total!

Det andra är när jag följde med Staffan Strömberg på fisketur för att lämna över ett bete som grattisgåva till tian han dragit på Sf Bucktail veckan innan. Detta innebar att jag fick vara med och landa den första gäddan över 11 kilo tagen på ett av mina beten! Oslagbar känsla av att ha lyckats med ett bete!

Kanske ett bete som kommer leverera nya favorit-minnen. Ser spännande ut och jag ser fram mot att prova!
Kanske ett bete som kommer leverera nya favorit-minnen. Ser spännande ut och jag ser fram mot att prova!

“Vad har du för favoritvatten?”
Favoritvattnet är ett litet träsk på Gotland med ett maxdjup på fyra meter. Överrallt i det väldigt grunda vattnet växer små vassöar som gör detta till det ultimata spinnerbaitvattnet. Det dras inte speciellt stor fisk här men det är ett otroligt rogivande vatten som ger bra möjligheter att testa mina beten.

Skitfiske!

Jakob Fagerlund// Sf lures

Tack Jakob!

/Peter

https://www.fiskefuralle.se/hanginwith-sf-lures-vi-gar-till-botten-med-spinnerbaits/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelFiskeFürAlles favoritdrag – Skeden !
Nästa artikelFiskefuralle tar tempen på Fishing Passion inför Sportfiskemässan 2014

2 KOMMENTARER

Comments are closed.