Fiskefuralle tar tempen på Fishing Passion inför Sportfiskemässan 2014

Om vi blir lite tjatiga nu under februari och mars så får ni försöka stå ut med det, vår egna möjligheter till fiske är lika med noll. Båtarna är upptagna, våra dagar är fyllda med förvärvsarbete, flyttar, träning, familj och vänner, vardagsrutiner, men drömmarna om varma sommardagar och många sköna stunder på sjön ligger där och jäser. Så våra “Tar tempen” inlägg är på något härligt sätt vårt sätt att försäsongträna inför den bästa säsongen, öppet vatten säsongen.

Som vi berättat så håller vi på att få ihop någon sorts närvaro på Sportfiskemässan i Kista, och som en del av inför detta så gör vi små inlägg om eldsjälar inom gäddfisket. De som bygger grymma egna beten, de som startar  sociala forum. Men även ett och annat inlägg från proffsen och leverantörerna.

Tobias Lundgren som är bosatt i mälarstaden Västerås är initiativtagare och grundare till facebookgrupp med det väldigt beskrivande ordet Fishing Passion. Det är nog den person i Svea rike som upplever öppet vatten flest dagar per år. Som Senior Technical Supervisor, Fieldservice Industrial Gasturbines på Oljeplattformar världen runt så får han se, men inte röra de otroliga vidderna som finns där ute. Djuphavsfiske äter Tobias till frukost, och när abstinensen blir som störst så brukar vi rekommendera lite Helifishing, nån gång skall det bli av har han lovat, eller hur Tobbe?

fiske förbjudet:(
Kastdäck de luxe men fiske förbjudet:(

Vi tyckte här på Fiskefuralle att Tobias kunde få presentera sig själv lite mer och berätta om varför han startade Fishing Passion och vad han inte kommer missa på sportfiskemässan i Kista. Hemmavattnet är “Mälarfjorden” och nybliven båtägare som han är så väntar vi alla på Fiskefüralle att få en inbjudan till första guidningen i Gurkstans vassvikar.

Hur kommer det sig att du började fiska?

– Min pappa lärde mig fiska en gång i tiden, minns inte när men jag var runt 10-11 år

Vad ser du fram emot under fiskesäsongen 2014, har du satt upp några mål?

– Absolut, jag SKA ta mitt pb på gädda och även försöka slå mitt gamla rekord på Gös. Dock har jag som tidigare sagt begränsad tid pga jobbet, så jag får se om jag hinner. Skall även försöka fiska mer med sällskap då jag absolut anser att fiske är en social upplevelse som är bäst när man delar med goda vänner och Gulasch.

Vad fick dig att starta Fishing Passion?

Då jag har mer resdagar än hemmadagar i mitt jobb så tyckte jag att dte var ett utmärkt sätt att få prata fiske med likasinnade när jag inte själv kan fiska. Men har idag lärt mig att suget inte minskar när man pratar fiske, det ökar.

Vem är gruppen för?

Alla som är intresserade av fiske och som respekterar andras sätt att fiska på

Hur blir man medlem?

Man blir inbjuden av andra medlemmar i gruppen, eller så söker man upp oss och ansöker, och med all säkerhet så är man accepterad inom  24 timmar.

Hur länge har ni funnits?

Sedan 2012, och vi är idag 132 medlemmar och vi strävar efter att få in fler, vi fiskedårar måste hålla ihop eftersom vi inte har förståelse från andra.

Snart är det fiskemässan i Kista, planerar du att besöka den?

Absolut, det är planen, men sen kan ju min arbetsgivare vilja något annat.

Hur går snacket om mässan bland dina vänner?

Tror de flesta åker dit med “svarta” plånböcker för att utöka arsenalen har jag hört från andra *host host*

Vad har du för förväntningar?

Att hitta något som man bara MÅSTE ha som man inte tidigare insett att man behövde, träffa folk och ha trevligt. Förhoppningsvis så hittar jag ett Westinspö (gamla Edge) till. Sen kan det slinka med något mer också, så jag hoppas på riktiga mässpriser. Inte som i Jönköping tack.

Vad kommer du inte missa på mässan?

Att träffa FFA:)

Där avslutar vi intervjun då personen i fråga börjar bli lite för inställsam för att behålla trovärdigheten och objektiviteten, vad är karln ute efter? 

Ser ni denna personen i Kista, connecta och släng några ord med en inbiten, nyfiken och oerhört ödmjuk gäddfiskare.

Le President Fishing passion
Le President Fishing passion

 

Föregående artikelFiskeFürAlle tar tempen inför sportfiskemässan: SF Lures
Nästa artikelNya egna gummin på G

1 KOMMENTAR

Comments are closed.