FiskeFürAlle tar tempen på: Redhawk Lures inför sportfiskemässan

Isen har gått och det börja strömma bilder från landets södra delar om fina gäddor som landas varje dag nu. Ändå känns det inte riktigt som om säsongen börjat mentalt för mig ännu. Jag antar att det kan ha att göra med att jag är utan båt för tillfället. Gulan ligger på varv för motorkärlek. Nåja – suget kommer att komma…. Fram till dess kan man ju sysselsätta sig med att göra nya gummin samt blogga om sköna människor som vi beundrar och gillar. Idag är den personen Redhawk Lures eller Jonas Lindqvist. Jonas blev en bekantskap förra vintern när jag hade fiskeångest och satt och fiskesnacksknarkade. Jag gick också bl a med i gruppen Fishing passion på Facebook. Tobbe som är Admin hade beställt några Redhawks. De såg supergiftiga ut så då fick jag ju också lägga ett önskemål om några tailar…

Tobbe har sett till att köpa upp sig på fler. Nu har t o m Redhawk en egen låda i Tobbes fina väska! Skönt :-)
Tobbe har sett till att köpa upp sig på fler. Nu har t o m Redhawk en egen låda i Tobbes fina väska! Skönt 🙂

Jag la iväg en beställning på 2 beten – mina första custombeten. Jag fick t o m välja färg. Det var spännande och coolt att välja färg och se betet växa fram. Jag fick lite bilder under resans gång… Jag och Peter hade planer på att åka till Blekinge under påsken (en resa som frös inne pga is Grrrr) så färgerna blev gädda och papegoj. Dessa har funkat kanon. De har sjuuuukt häng. De fiskar 30 cm under ytan. När jag har titantafs på kan jag göra ett spinnstopp, ta en fika och draget hänger kvar 30 cm under ytan. Snyggt viktning… I höstas blev jag med två Redhawks till. En i favoriten brunglitter och en lite mer “mälaraktig”…

De två översta har jag pimpat med lite krympslang mellan kroppen och tailen - det gör att betet vaggar lite försiktigt när jag vevar hem
De två översta har jag pimpat med lite krympslang mellan kroppen och tailen – det gör att betet vaggar lite försiktigt när jag vevar hem

Vad säger då Jonas om sportfiskemässan?

Vad betyder sportfiskemässan för dig?
Lite av en start på säsongen. Även om jag oftast fiskat länge innan själva mässan är det ändå någon form av startskott.

Vad har du för förväntingar – vad vill du se?
Mycket folk, glada miner och riktiga mässpriser 😉

Vad kommer du inte missa när du är där?
Jag är på jakt efter en mindre båt. Gärna en båt som jag enkelt kan ta till mindre och mer svåråtkomliga vatten. Ska forska mer i det. Betesbyggargatan är spännande också och likaså flera utställare. Det är också en bra plats att träffa trevliga likasinnade fiskebåtar.

Inte rädd för att experimentera med färger. Det är många av dessa en gädda ser för första gången!
Inte rädd för att experimentera med färger. Det är många av dessa en gädda ser för första gången!

Vad innebär 2014 för dig, några nya beten?
Det finns alltid nya idéer och prototyper på gång i verkstan. Men jag vet inte om det blir något av någon dom i år. Jag ska bli pappa för fjärde gången senare i vår samt att vi ska flytta. Men håll koll på min hemsida www.redhawklures.se så kanske det dyker upp nåt framåt sommaren.

Varför började du göra egna beten?
När jag började bygga beten fanns det inte så många i Sverige som höll på med det. Jag var själv trollbunden av Mangeboy, Svartzonker, Wolfcreek och Kjelle Lundberg. Deras beten tillsammans med Buster Jerk var vad som fyllde mina lådor. Men jag ville prova själv och hitta beten som passade mig bättre. Som hade ännu bättre häng, eller annorlunda färgsättning etc. När jag väl började var jag fast. Dom första betena jag gjorde såg inte mycket ut för världen men dom fångade fisk. Det blev ytterligare en dimension av upplevelsen med fiske, att lura gäddan på något jag själv ritat på ungarnas ritblock och sedan skapat från en enkel träplanka.

Kan man köpa dina beten på mässan?
Nej. Jag tillverkar bara små upplagor av beten och oftast på beställning. Det finns idag ingen butik som säljer mina skapelser.

Bästa fiskeminne?
Svår fråga! Men jag håller fångsten av min första 10+ gädda på eget bete högt.

Jag tror minsann det är min mälartail som ligger där i blandningen i mitten :-)
Jag tror minsann det är min mälartail som ligger där i blandningen i mitten 🙂

Favoritvatten?
Jag har en speciell sjö som ligger i Östergötland. Jag fiskade där mycket när jag var liten och kom i kontakt med mina första “storgäddor”. Jag fick min första metersgädda där. Jag åker dit ett par gånger per år och jagar gädda och abborre. Mitt abborre pb har jag därifrån.

Vi på FiskeFürAlle tackar för fina drag och önskar dig ett rejält skitfiske under 2014!

//Mange

Föregående artikelFiskeFürAlle tar tempen på: LS-Lures
Nästa artikelFiskeFürAlle tar tempen på: RoNo-baits