FiskeFürAlle tar tempen på: LS-Lures

FiskeFürAlle handlar om att sprida fiskeglädje, gemenskap och passion. Vi gillar att umgås med och lyfta fram människor som delar våra värderingar. Människor som delar med sig och sprider glädje runt sig och gärna också utvecklar fisket i vårt avlånga land. Linus “L-S Lures” Svensson är definitivt en som passar in på denna beskrivning. Jag har aldrig träffat Linus IRL. Vi fick kontakt via Facebook där han tipsade om enkel-kroksstingers vi har diskuterat, stött och blött frågor och Linus var skön att resonera med när jag tog fram gummit. Sen fick jag se några av hans skapelser också…

Sverige verkar ligga väldigt långt fram som när det gäller att ta fram snygga och effektiva gäddbeten, i världseliten. Det finns många otroligt duktiga byggare och när det gäller träsnidning ligger Linus där uppe i toppen enligt mig. Med en pappa som är gitarrbyggare antar jag att man får goda grundkunskaper… Framkarvat, master, gjutning i hårdplast, foliering och grym lackning. Kvalitet rakt igenom!

Varenda fjäll framkarvat - Galet!!! Du är duktig!!!
Varenda fjäll framkarvat – Galet!!! Mycket snyggt!!!

När det kom upp lite bilder på fejjan på en prototyp som gick under arbetsnamnet “knubbisen” kunde jag inte låta bli – det blev till att beställa ett! Och jag blev inte besviken – skön rullande gång och bra slow sink. Den kommer fånga mycket i mina vatten.

Knubbis på skiss
Knubbis på skiss
Knubbis täljs fram
Knubbis täljs fram
Knubbis, folierad, målad och lackad hemma på köksbordet hos mig :-)
Knubbis, modell “Furusundaren” folierad, målad och lackad hemma på köksbordet hos mig 🙂
Lite knubbisar...
Lite knubbisar…

När vi inte hittar Linus i verkstaden fiskar han mest i skärgården i Östergötland. Jag hoppas att vi får möjlighet att dänga några drag tillsammans under 2014.

Jag har passade på att kolla av vad Linus hade för förväntningar inför sportfiskemässan.

Vad betyder sportfiskemässan för dig?Mässan är en kul happening på året som man ser fram emot. För mig är det den riktiga starten på säsongen.

Vad har du för förväntingar – vad vill du se? Jag skulle gärna se lite nya häftiga beten som kan ge idéer till ens egen betestillverkning.

Vad kommer du inte missa när du är där? Framförallt betesbyggargatan och alla giftiga erbjudanden!

Vad innebär 2014 för dig, några nya beten? 2014 innebär mycket med fisket, nya platser och nya egna beten som ska köras hårt med. En hel del uppdateringar på min båt kommer med.

Varför började du göra egna beten? Jag började bygga beten dels för att få utlopp för kreativitet och skapande, men också för att jag tycker att många köpebeten är tråkiga och för enkla.

Kan man köpa LS-Lurespå mässan? Jag kommer tyvärr inte att sälja beten på denna mässan, men skulle gärna sitta med på en betesbyggargata vid ett annat tillfälle om man blev inbjuden.

Bästa fiskeminne? När jag tillslut fick min första gädda över 10 kilo. Slit med ont om tid i några år gav äntligen utdelning.

Favoritvatten? Jag fiskar helst i innerskärgård med mycket vegetation, öar och grynnor.

Blir du sugen på att kontakta Linus är det säkrast att söka på facebook där LS Lures finns.

ls4

Skitfiske!!!

//Mange

Föregående artikelFiskeFürAlle tar tempen på Suzuki inför Sportfiskemässan 2014
Nästa artikelFiskeFürAlle tar tempen på: Redhawk Lures inför sportfiskemässan