Fiskeguidning med Söders Sportfiske – Pierre Reif i 45 knop

Jag har världens bästa jobb, säljare. Som säljare så har man turen å se till att ha extremt trevliga kunder som också har vettet att ha samma intresse som jag själv har. Så äntligen får vi alla 3 till en dag när kalendern tåler att vara borta en hel dag efter några års snack om att det vore grymt att få prata affärer och fiske samtidigt. Gudingen bokas redan i maj och önskemålet att Henrik Sandahl på Söders Sportfiske skall guida uppfylls tidigt och vi laddar hela sommaren för årets tur i en het fiskeperiod på året.

Daniel har sommarställe på Gräsö och har fiskat till och från, bor som jag i Vasastan, vi har samma frisyr båda 2 när vi vaknar som vi hade när vi gick å la oss, älskar Brooklyn Lager, löptränar och är nånstans barn av vårt 70-tal. Så det är med skön energi som vi alla ser fram emot den här dagen i Skärgården att få en hel dags fiske tillsammans.

Ett missat samtal, tidigt på måndagsmorgonen hör Henke av sig om att hans ena barn är sjuk, de vet inte vad det är och han måste dra till akuten med henne, en förälders oro sätter igång helt andra värderingar inom mig än att båten är packad och kaffet kokat och vi skall ha en guidning, även om luften gick ur en så går ju tankarna till Henrik med Dotter.

POFF….Ingen julafton…ingen gudning, vafan, men jag är tydlig med Henrik att ett barns hälsa är alltid är viktigare än några slemmiga grejer i sjön, de finns kvar. Jag hör på Henke hur han med gråt i rösten förklarar att han aldrig ställt in en guidning och försökt kolla av med alla sina kontakter, men att de är upptagna.
Hans vapenbroder Pierre Reif svarar inte på telefonen så han tar vägen förbi och väcker en nyvaken kille i Åkersberga med planer att stå på skjutbanan för att skjuta in Guld.
Men vilka hjältar till guider, när inte den ena kan så ställer den andra upp med en yrkesheder som är unik. Vi får kontakt med Pierre och säger att vi väntar vi rampen och att han kan komma när han har vaknat och slängt i sig några mackor vi sitter inte i någon nöd denna solstekta septembermorgon.
1 Timme senare än överenskommet med Henke dyker ersättaren upp i Pierre Reif och våra miner åker upp. Ersättaren är ju en av våra mest kända, mest erfarna och profilstarka fiskare vi har i landet. 20 års erfarenhet av guidning och med en båt som är som en våt dröm – vi behöver inte få nån fisk bara åka är värt heeeeela slanten.

 

Pierre Refis skräddarsydda Anytec 750 SP med rejäl spis klar för sjösättningoch en underbar dag i Norra skärgården
Pierre Refis skräddarsydda Anytec 750 SP med rejäl spis klar för sjösättning och en underbar dag i Norra skärgården. När den ena av Sveriges bästa guider inte kan då kallas nästa legend in som reserv – det är min stil på kundfokus och kvalité.
Katsdäckets moder. Jag har nu åkt på förmodligen den mest ultimata gäddmaskinen. Har inte provat Nitro´s varianter ännu, men kurvtagningen och skrovgreppet tillsammans med fartresurserna och stuvutrymmen....herregud
Katsdäckets moder. Jag har nu åkt med förmodligen den mest ultimata gäddmaskinen. Har inte provat Nitro´s varianter ännu så där finns det något att uppleva – nån som känner Frändstam?  Skrovets grepp och kurvtagningen tillsammans med fartresurserna och stuvutrymmen….herregud…sen en elmotor som är helt fjärrstyrd som löken på laxen.
300 kusar strypta till 225 då 45 knop är det man max får guida kunder i- räcker för mig iofs - aluminiumspjutet toppar runt 54 knop om jag inte hörde fel i fartvinden - herrejösses snabbt
300 kusar strypta till 225 då 45 knop är det man max får guida kunder i- räcker för mig iofs – aluminiumspjutet toppar runt 54 knop om jag inte hörde fel i fartvinden – herrejösses snabbt på sjön
En bra uppställning med utrustning
En bra uppställning med utrustning – riggad för aborrfiske

Första stoppet blir en skön mar med aborrfiske. Jag är skeptisk då det inte är min melodi, kan inte knycken men rätt fort så blir det som rusningstrafik, åka aborrhiss för de fina firrarna. Jiggar och lätta spön och rullar gör det faktiskt rätt spännande och med Söders egna teknik så sitter det en hel del borrar rätt snabbt.

Daniel med en stolt aborre, eller var det tvärt om - två glada laxar i alla fall
Daniel med en stolt aborre, eller var det tvärt om – två glada laxar i alla fall. Tumgreppet sitter där det ska och det står abborre överallt.
Dubbelhugg gör hela turen till en succé - efter alla turer i år så har jag intevarit med om något dubbelhugg. Men de hungriga predatorerna jagar borre i stim eller?
Dubbelhugg gör hela turen till en succé – efter alla turer i år så har jag intevarit med om något dubbelhugg. Men de hungriga predatorerna jagar borre i stim eller? Följ Pierre på Insta – det är sköna bilder som dyker upp konstant – Mange fick som tur är den största av radarparet med grön kostym.

Det som är så underbart med gudningen är att få lyssna på alla historier som Pierre har, inget överdrivet skryt som många står för, här finns det pondus bakom orden, erfarenhet och grymma råd att bara suga i sig. Pierre har ju guidat “alla” och det är inget dravel om där tog jag en 12:a förra året. Där tog vi en 10 igår, där tog vi en…ja ni vet hur vissa guider måste hävda sig. Här är det raka rör och roliga historier varvat med full fart mellan olika hotspot´s.

Murikka och pytt - så underbart gott och välbehövligt - lyx de luxe i vildmarken
Murikka och pytt – så underbart gott och välbehövligt – lyx de luxe i vildmarken

Efter en skön lunch så var vi på det igen…dessutom får vi reda på att det inte var så allvarligt med Henriks dotter sköönt.

Stolt Mange med borre
Stolt Mange med borre och en uppkopplad Pierre Reif i bakgrunden – borre race är faktiskt riktigt riktigt roligt

Vi kör på med en del olika drifter och börjar växla över till Gädda sista timmarna. Det är skönt tugg i båten då jag är gnagaren, Pierre & Daniel gårdars och Mange bajare och som alltid så kommer vi riktigt bra överens då vi har den från födseln stora kärleken till våra klubbar gemensamt.

För er som inte känner till vem Pierre är så skall jag försöka göra en kort presentation:

Inbiten sportfiskare och tongivande i att driva intresset för gäddfisket framåt. Grundare av Söders Sportfiske som haft en otrolig utveckling och som fångat framför allt de yngres krav på välsorterad butik och väl fungerande och välsorterad webshop. Varit med i SVT med Vildmark fiskespecial, diverse fiskereportage i tidningar. Vunnit Trexen i Trosa 2006. Berra Trophy i Vänern 2002 och placerat sig högt i allt från Värtan Cup och är en inbiten laxtrollare med många framskjutna placeringar i bl a Laxcup Nynäs. Varit yrkesguide sedan 2003 och sportfiskat sedan 1994 och är om det inte redan framgått extremt proffsig i sin framtoning och attityd.

Dessutom finns det en skön rulle från hela Södersgänget när de klipper feta gäddor i ett vårfiske man bara drömmer om – men vad kan man förvänta sig av järngänget från söder? inlägget hittar du om du klickar här

Det var helt enkelt en grymt lyckad dag med mycket fisk i båten och jag vill rikta ett stort tack till Henrik & Pierre men också till Mange & Danne som ville hänga med å bända gädda och förhoppningsvis kommer det fler tillfällen när vi kan kroka de där gröna tillsammans.

Nu är det dags att ta hand om trädgården inför vintervilan och planera för en tur imorgon, missa inte höstfisket, det är helt enormt kul i år, riktigt bra förutsättningar och jag är så jäkla sugen.

Skitfiske

Peter

https://www.fiskefuralle.se/bat/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelWeedless-riggning för gummibeten med bra krokningsförmåga
Nästa artikelHangin’ with Rock’n’Roll baits