Furusund fortsättning… – Danne

Som ni förstått av tidigare inlägg hoppade jag på båten strax före kl 10 på förmiddagen. Jag tänkte med detta inlägg berätta om mina upplevelser under dagen. Vädret växlade kraftig, ena stunden står vi i solsken och njuter, tre minuter senare – Monsunregn!

I slutet av vår dag, och många om och men senare, landar jag min fångst för dagen. Det blir en lagom trevlig gädda på dryga 3 kilo

Jorrå, ibland napper det...
Lipgripens gyllne tider är förbi numera bara gälgrepp, nackgrepp eller håv och qiuck release – men vi har alla varit där när det var lite läskigt ed Gäddkäften

Man kan säga att det är lite räddningen på dagen, då allt annat var långt i från problemfritt. Jag skall börja med att hänga ut Peter som lyckades med koststycket att trassla in linan i propelleraxeln på elmotorn. HUMOR om man inte är den som drabbas. Efter den eskapaden var det min tur att ta över facklan av otur och klantighet.

Denna dag körde jag mitt 6″ spö med Ambassadeur-rulle. För er som kör denna typ av rulle är ni säkerligen bekanta med uttrycket “Råttbo”! Tappade räkningen på antalet “råttbon” under dagen. De var samtliga av skaplig kaliber -JÄTTEKUL!

Vid ett av dessa tillfällen skapas ett fin fint “råttbo” vilket resulterar i att linan tvärnitar och går av. Min papegoj Dartmaster som satt på, tog en synnerligen vacker ballistisk bana, för att slutligen göra ett 8 poängs nedslag – Borta för evigt!

Nederlag är till för att övervinnas, på med ny tafs och en Zalt, nu kör vi!

Jo jo, det tog inte många kast innan Fiskeuralles egen Danne, med precision, sätter Zalten i ngt hård och stumt under vattenytan, rycker och drar (det mesta brukar lossna) linan går av igen -JIPPIE!!

Några lärdomar:

  • Se till att alltid ha fräsch lina!
  • Håll fokus när du fiskar!
  • Att tappa drag hör till -gråt inte! Se det som en chans att dra till butiken för att införskaffa NYA prylar (gärna fler än du tappat/haft sönder
  • Nej, fiske är inte billigt MEN galet roligt

//Danne

Föregående artikelHela Team FiskeFürAlle i Furusund
Nästa artikelKvällsfiske på Värtan

1 KOMMENTAR

Comments are closed.