Hela Team FiskeFürAlle i Furusund

Äntligen – heldag i Furusund!

Fixa, trixa, packa och se till att allt är klart kvällen innan. Klockan ringer 4.30. Kaffet är bryggt, upphällt på termos och Gulan fastkrokad på bilen 05.00. Upp till Grovstanäs för att träffa Peter. Planen är att jag och Peter ska köra morgonfiske och Danne ska ansluta runt 11 och dagen avrundas 14.30.

Peter gör ett grymt jobb som värd med mat, fika och det oerhört viktiga sockret! Själv bistår jag idag med Gulan. I normala fall fiskar vi med Peters båt men jag vill visa upp Gulan i sin nya form så det åker i.

Kanonvacker morgon, smärtfri sjösättning. Jag anar inte då att detta ska bli en av de mest frustrerande förmiddagarna i min fiskekarriär. Vi åker ut och testar oss fram. Första viken ligger 200 m bort – Peter ganska omgående, en hyfsad fisk som tackar för sig och kliver av innan den landat i båten. Jaja, det gick ju snabbt, nu ska vi bara hitta nästa… Eller hur? Ingenting…

Jag har hört att Högmarsö ska vara bra, vi drar ditåt. Fiskar vid Svartnöbron inget, andra intressant vikar, inget. Vi drar till en vi på norra Högmarsö. Ser intressant ut. Klart vatten, mkt fisk i vatten och kanonvass, men jag har tappat fokus. Jag står och drömmer när jag ser gäddan hugga i ett spinnstopp. Inget riktigt mothugg, tappad fisk. F-n. OK, nu är de kanske på G? Inget mer, ut till grundet utanför. Nytt hugg – YES. Sprattel, rejält mothugg, fisket går upp i ytan. Det ser inte ut som en gädda… ÖRING!!! Linan slaknar. Vi fiskar vidare och Peter tappar ännu en fisk. Vad händer? 4 tappade fiskar – öppnar fiskarna inte munnen?

Rejält nedstämda  plockar vi upp Danne och åker ut igen. Tyvärr smittar vår negativa energi av sig snabbt på Danne också. Han börjar också hänga med huvudet lite grand. Hällregn!

Sakta men säker släpper det. 3 nya hugg, ett var som leder till tappade fiskar men sen vänder sakta men säkert. Slutresultatet blir 6 landade fiskar – de flesta runt 1-1,5 kg med Dannes på 3kg i topp. Intressant att notera är att 4 av de 6 gäddorna satt enormt dåligt med krokar på utsidan och eller grunt. Gäddorna var verkligen inte i slag, men vi lyckades ändå locka upp 4 st. Kanske ganska bra resultat ändå?’

Det blåste ganska lite och var mkt omväxlande väder som kan ha påverkat gäddorna.

Intressant att notera att det slängdes i många olika drag (förutom Peter som enträget fiskade med Zalt). men alla gäddorna landades med Zalt!!!De 6 gäddorna togs på 5olika färger (Gula leoparden, Åland, Blå/vit, Blå/fluogörn/vit och en till).

Tydligt att Zalts gång var avgörande. Inget annat drag kunde mäta sig med detta. Sen kan det naturligt vis vara en del “självuppfyllande profetia”: när morgonens fiska nappat på Zalt kändes det rätt att fortsätta vilket gjorde att alla tre stod och fiskade Zalt, och fick fisk. Det kan sitta lika mycket i huvudet. Tror du på draget fiskar du effektivt och fokuserat och får mer fisk…

Det var en dag full med lärdomar att ha med sig för framtiden

 

//Mange

Föregående artikelSkönt kvällsfiske på Värtan
Nästa artikelFurusund fortsättning… – Danne

1 KOMMENTAR

Comments are closed.