Gäddfiske i Herräng

Det är semestertider och jag befinner mig i Herräng, norr om Norrtälje (Hallstavik), och självklart är fiskeprylarna med. Här finns en fin plast-eka med en liten 6 hästarsmotor som förmodligen tillverkades två år innan utombordaren uppfanns, men jag måste ge den att den startar i ur och skur och alltid inom de två första rycken.

Vi har hunnit med 4 st kvällspass (kl 20-24) med varierande resultat. Det finns en hel del öar man kan prova men alla har en sak gemensamt, det är mycket stenig botten här uppe. Inte småsten utan ganska stora stenar – överallt, så man får vara vaksam när man puttrar runt öarna och strandkanterna med båt.

Hittills har vi landat 2 st vilda gäddor med mycket fart. Den första var på ca 2,5 kg och befann sig nära vass och på 2 m djup och otroligt pigg. Landades med en Zalt SV 17 cm (Färg: Åland)

Den andra ca 2 kg landades av svågern med en Westin Tånglake (Burbot för den som är nogräknad). Det är med andra ord svårfiskat här uppe om man jämför med skärgården längre söderut samt Värtan.

Så är ni i trakterna, kika noga på sjökortet, för att hitta potentiellt bra ställen innan ni ger er ut -öar, vasskanter, grynnor och djuphålor. Under tur -var även uppmärksam på alla stenbumlingar, som det finns massor av.

Föregående artikelVärtan håller på att lossna
Nästa artikelApp lapp sa att du slapp