Gäddfiske – Mälarpremiär 2014

Söndagen den 9:e Mars, det var då undertecknad och Erik tog gäddpremiären på Mälaren. Fredag, Jag och familjen skall hem till Erik med familj för att spisa lite käk tillsammans. Under eftermiddagen snackar jag och Erik och kommer på den smått briljanta idén att fiska på söndag.

Det kan låta som en smal sak att ta det beslutet… det är dock en helt annan pannkaka när man inte står vid rodret och bestämmer allt på hemmaplan.

Söndagsfisket presenterades under synnerligen väl valda former vid middagen. (Å Nej, vi kom inte undan med värdigheten i behåll) Inte heller avslöjade vi något för de andra i gänget. Men nu vet ni grabbar, läs och njut 🙂

bild 4
Det är äntligen dags att rigga prylarna

Det är varmt, vinden ligger på från SV och förutsättningarna är riktigt bra. Planen var att sticka ut på morgonen, det spricker och vi kommer inte iväg för än vid 13 tiden. (Vi hade lovat att vara hemma kl 17) Snabbt i med båten för att direkt bege oss ut på planerad rutt.

bild ny
Härlig bild i motljus. Järken ligger och gottar sig i väntan på att få studsa ut på sjön. Dock ngt ensam…..

Första anhalten blir Granhammarsviken som visar sig vara riktigt svår, så vi lämnar utan fisk. Vi vänder båten och styr mot Ryssgraven (HÄR brukar vi ALLTID få upp något)

IMG_0663.JPG
Undertecknad styr mot Ryssgraven. Många har frågat om den gula STICKADE mössan – nej den är inte till salu, men den är skön!

På plats i Ryssgraven, vi startar i södra änden och driftar norrut och får precis INGENTING på kroken. Helt dött!!! Inte ens en följare!!!  

För övrigt så brukar Erik och jag raljera hårt om “följare” som många snackar om. Vår tes är: Antingen får du fisk eller så får du inte fisk – en följare är med andra ord helt irrelevant. Vårt lilla försvarstal i och med att vi aldrig ser några följare 🙂

Vi kör vidare och provar vatten som inte är lika hårt ansatta av vinden, valet hamnar på Örsten/Lund. En bra vasskant att starta vid samt att vi har branten och grynnan vid gröna pinnen att fiska av.

Screenshot at mar 11 22-30-04
Och precis där du ser den röda ovalen får Erik dagens första och enda napp!!!

Och det är precis här Erik sin första gädda för säsongen.

Eriks första gädda för säsongen
Vi provade att “fronta” gäddan i allsköns vinklar, den blev inte större än så här. Men Erik var nöjd!

Efter denna fångst så var det dags att “fiska oss mot hamn” Vi gjorde ett stopp vid Munkholmen i hopp om att jag skulle få lite sprattel i spöt, men det ville sig inte och jag åkte hem tomhänt!

Dagens papphammar då? Nja, vart egentligen ingen….. eller?     Erik frågade vid tillfälle om han skulle lägga ned spinnspöna som stod i hållarna (bakom mig) – “Nejdå ingen fara” svarar jag. Tre kast senare lyckas jag kroka fast en Buster jerk i toppöglan på mitt spinnspö och ser till att det får en liten flygtur…

Vi ses på mässan!!!

//Danne

 

Föregående artikelÅrets bete 2013: SvartZonker McTail/Tail
Nästa artikelBiljetter till Sportfiskemässan 2014 – go and get them…