Gulan 2.0 på G

Nu ska min och svågerns gemensamma pärla Gulan bli uppgraderad från bra båt att fiska från till riktig gäddracer. Båten är en Flipper 470S från början av 80-talet. Senapsgul men har allt man kan önska, bra toppfart, höga fribord och stabil. Tre fiskare kan stå på samma sida utan att båten lutar för mycket.

Båten har bara ett problem, durken är inte plan så ytan att använda blir för liten. Fiskare, väskor, mat, spön, tank för livebait , paddel mm får trängas och eftersom durken dessutom lutar lite mot mitten samlas allt där efter några timmars fiskande.

Image

Vi har därför bestämt att vi ska uppgradera till version 2.0 vilket innebär ny innerdurk i höjd med kanterna (större yta och bättre höjd att fiska från) samt frontmonterad elmotor. Elmotor är införskaffad. Det blev en Watersnake SWRT 54lb. Vi kände inte vi kunde motivera 15000 kr för en elmotor. Motorn är införskaffad och redo för installation. Återkommer med utlåtande efter testande.

Image

Arbetet med durken är påbörjat. Reglarna blir i tryckt virke (de kommer ruttna ngn gång, men då får vi byta) och durken blir 12 marinplywood, lackad och klädd med bra matta. Matta gör att allt låter mindre = mindre ljud som skrämmer fisken, är bekvämare och är skonsammare mot fiskar som mot förmodan slinker ur händerna (det händer ju tyvärr). Bra att tänka på om du ska lägga matta i din fiskeracer – mattan ska inte ha tyg med öglor – krokarna fastnar mkt lätt.

Reglarna är klara och just nu är durkformen under framtagande. Här ser man hur mycket mer yta vi kommer att få.

Image

Återkommer med mer kommentarer om hur arbetet utvecklas

//Mange

Föregående artikelTrött på att frysa – fleecebibs kanske är ngt för dig?
Nästa artikelGulan 2.0 Del 2

5 KOMMENTARER

Comments are closed.