Trött på att frysa – fleecebibs kanske är ngt för dig?

Gäddfiske är oftast som bäst vädret är som minst tilltalande för fiskaren. Kallt, blåsigt och ankringar i pålandsvind. Det ger fisk men ibland också blå fingrar.

Jag funderade mkt på vad jag skulle ha för kläder. Jag gillar inte flytoveraller, de är varma och sköna men bulkiga, otympliga och svåra att anpassa till nya väderförutsättningar – de blir lätt för varma.

Jag är en stor fan av lager på lager-principen och har alltid länge använt gore-tex jacka och ett par gore-tex midjebyxor. Jag fick en uppenbarelse när jag för två år sen köpte ett par BromanOdell hängslebyxor. Direkt var en draget mellan byxor och jacka borta. Jag funderade på om det gick att få tag i underställ som var höga också, för även om draget var borta, var kylan kvar. Efter lite letande hittade jag dessa:

Image

Guideline fleece bibs – gjorda för andandes vadare. Överkomligt pris (ca 700 kr) och finns på flera nätbutiker samt XXL.

Jag provkörde dessa igår – blåsigt, kallt och översköljd av vatten flera gånger från vågorna. De fungerar fantastiskt. Gillar du som jag att fiska och samtidigt ha det varmt och gott men inte vill ha flytoverall – kan jag varmt 😉 rekommendera dessa!

 

//Mange

Föregående artikelÅrets första tur – Värtan är svårflörtad
Nästa artikelGulan 2.0 på G

1 KOMMENTAR

  1. […] Förra säsongen fick jag en underjacka i dun. Vilket lyft! Jag har kört Fleece innan, tjock eller tunn men denna var varmare, smidigare och vägde ingenting. Tyvärr värmer dun inte så bra om det blir vått så det gäller att hålla den torr. Denna kompletterades nu inför Rügen med ett par liknande byxor med Primaloft istället för dun. Ett par byxor från Guideline som jag hittade till rea-pris på Wittlock. Lovely! Skulle det inte räckar har jag med mig mina kära Fleecebibs. […]

Comments are closed.