Hangin´ with Baitlove.com – en sida om beten – första intervjun

Vi är många som är oerhört nyfikna på Baitlove.com – vad kommer hemsidan innehålla, vilka ligger bakom och hur tänker killarna runt projektet med en sida om bara gäddbeten?

För att ta det från början så har jag under större del av hösten gått och hållit inne på en hemlighet vilket nu visar sig vara just Baitlove.com. Och det är inte lätt för en nyfiken själ  som mig att bära runt på en hemlighet i månader, när man dessutom inte vet så mycket mer än att det är på gång med något unikt inom betessegmentet.

Vad är Baitlove.com?

BaitLove.com blir förmodligen en revolution för oss som älskar beten och fiskedrag. En som det låter specialiserad sida för oss som fiskar gädda. Till slut är tidpunkten kommen då jag äntligen fått möjligheten att ställa frågorna för att kunna få lite mer koll på Baitlove.com och vad sidan kommer att innehålla, tjat lönar sig alltid.

Mattias J Fors och Klas Skoglund är 2 veteraner inom gäddfisket med extremt mycket erfarenhet från över 25 års aktivt gäddfiske. De känner allt och alla och är dessutom Gäddans bästa vänner och de är fortfarande mycket hemlighetsfulla, trots att det är några därute som förmodligen vet mer än vad jag gör om projektet.

grabbarna baitlove.com
Söta som socker är killarna om driver BaitLove – en ny datingsida för Gäddfiskare – You Want it They Got it – The PikeFather & MJF – Vi är många som tycker om er därute

Nu kör vi, ett förtydligande för er utan fantasi och för logikens skull så är det Mattias som är M och Klas som är The Pike Father= TPF. Häng med på några minuters läsning, jag har min vana trogen försökt göra en kort historia lång.

Vilka är ni som står bakom BaitLove.com?
M
-Det är jag Mattias J Fors som varit aktiv i Svenska Gäddklubben som styrelsemedlem sen några år tillbaka, där jag ansvarat för marknadsföring som Art Director och mycket annat och valde att i september förra året att gå vidare. Sen är jag precis som Klas en gäddfiskare som gillar allt kring gäddfisket och gillar att skapa och driva projekt.

TPF -Jag är Klas Skoglund, Brommabo. Arbetar som säljare/säljcoach av Juridiska och HR-relaterade produkter och tjänster mot företag. Var precis som Matte nyligen aktiv i Svenska Gäddklubben. Startade min blogg ThePikeFather under april 2012 som jag vårdar som mitt eget barn (har inget eget barn annars) men mitt intresse för gäddfiske tar all min vakna tid och även sovande.  😀 Den tid som inte läggs på fiske eller saker kring fiske ägnas åt min kärlek eller mina vänner.

Berätta om tankegångarna runt projektet BaitLove.com?
M
-BaitLove är ett projekt som växt fram genom ganska lång tid. Idén var i grunden en tanke som Klas ville rådfråga mig om och jag gillar nya orörda marker. Jag lyssnade och tänkte till att här finns både glädje och passion och våra gemensamma kunskaper kanske skulle kunna göra detta genomförbart. Så kort och gott så nappade jag på idén. Den var enkel och genialisk. Sen att det blivit det vi format den till idag är något vi båda jobbat hårt för och är väldigt stolta över.

TPF –Från början hade jag en idé gällande beten. En idé som jag tänkt på, vänt på och drömt om under flera år. Men som jag droppade för MJF under en fika här under en sensommarkväll 2015. En idé precis som MJF svarat växte fram till det som i version 1.0 kommer presenteras snart.

baitlove_ffa_logga
Träffsäkert och inspirerande och grafiskt väldigt stilistiskt och kommunikativt känslostarkt. Svart och vitt är ju dessutom något som vi alla på FiskeFürAlle snabbt tar till våra hjärtan

Vi som börjar bli lite otåliga och vill veta när ni kör igång, kan ni släppa ett datum åtminstone?
M
-Vi planerar att gå live med version 1.0 några veckor innan sportfiske mässan i mars. Vi kommer att finnas på Sportfiskemässan i Älvsjö om man vill veta mer eller ställa frågor eller om man vill vara med som betesbyggare.

TPF -Jag vill att det ska gå live igår, men mer verklighetsförankrat så blir det som MJF svarat 😀

Hur kom ni på det grymma namnet Baitlove?
M
-Minns inte exakt, men jag satt nog som vanligt och funderade på marknadsföring och varumärken vilket jag gör dygnet runt. Jag jobbar ju med sånt ständigt så jag tror jag droppade “Baitlove” och vi båda fastande sen var det klart. Som en liten kuriosa är att betet som avritas i loggan är Klas egna bete “Rape-Me” så det gör det extra kul och betyder mycket för oss och är laddat med bra mojo.

TPF -Som jag ser det ska namnet spegla vad vi gör, fungera att sägas i tal utan att det känns krångligt, de ska se bra ut i text och viktigast, det ska kännas rätt. Tror det var MJF som sa namnet först och tror båda hajade till bland alla trettioelva förslag vi haft innan. “-Men BaitLove då”, sen var det klart!   Dessutom tycker Matte om att man säger att han är duktig, så Matte du är jätteduktig på att artdirekta och IT och allt!  🙂

baitlove_ffa_symbol
“Rape Me” Klas Skoglunds eget bete som bildar ena delen av BaitLove.com´s logga

Vi har ju sett loggan och lite puffar från er –  berätta mer vilka vänder ni er till?
M
-Vi vänder oss till alla som gillar beten i alla dess former därav namnet BaitLove.

TPF -True that! Men inte bara de som gillar beten, utan de som gillar beten, fiske, betesbyggare, utrustning, information och betesbygge osv osv… Alla med ett fiskeintresse. Punkt. 🙂

Är det bara gäddbeten som kommer finnas med?
M –
Ja vi är ju gäddfiskare och inget annat, sen att det är kul att fiska, gös öring och abborre men det är gäddfiskare vi är i själen, så varför krångla till det? Gör det enkelt.

TPF -Ja, beten med inriktning på gädda. Men saker och ting kring gäddfiske får vi väl säga även om betoning och inriktning är just på beten.

Är det bara handgjort på BaitLove-sajten?
M
-Nej absolut inte. Många av mina favoritbeten är av plast och massproducerat så det handlar mest om kärlek till beten. Dessutom vill vi lyfta olika beten och såsom vi ser det personerna bakom konstverken . Alla beten har en själ. Det tror jag alla som fiskar kan skriva under på.

TPF -Det kommer bli en salig blandning av godbitar. Allt från beten som ses som “inne” och massor med gamla trotjänare. Vi gör ingen skillnad på beten, det kan vara beten som är gäddmagneter av rang, beten som är basic, one off, plast, masstillverkat, unika osv osv. Allt, sen är allt ett stort ord, men allt är målet för mig, sen får vi ta ett steg i taget.  🙂

Kloka killar bakom BaitLove,  Jag instämmer verkligen “right on target”, beten är som ett par jeans – det finns inte ett exemplar av samma bete som är det andra likt i exempelvis gång, sväv-/sjunkförmåga eller hur det krokar, går genom luften och så vidare. Det är många gånger man undrat varför det betet man kastade bort fångade fler fiskar än det nyköpta identiska ersättningsbetet.

Kommer det finnas några andra än Svenska beten och betesbyggare?
M –
Ja självklart, som sagt är det ett i grunden ett bra bete och vackert så kommer det med på sidan så enkelt är det. För det är ju inte bara i Sverige som vi är fruktansvärt duktiga. Ta TrueGlide från USA eller Gaudo från Litauen som ett exempel, fantastiska beten. Sånt lyfter BaitLove mer än gärna och vackra saker ska få plats oavsett nationalitet.

TPF -Instämmer, vi gör ingen skillnad på vilket land en betesbyggare kommer ifrån. Men våra Svenska betesbyggare kommer till en början kanske synas mer, sen råkade jag lova Erik “PikeWallis” Walmann att han skulle få vara svensk just i detta fall och få med sitt bete i första omgången vi lägger in beten.

Om jag som bygger egna beten vill vara med på sidan, vad är det för krav som ställs för att få vara med?
M
  -Vi tar emot alla som är intressanta betesbyggare. Så vad som kommer med är svårt att säga det är ganska många parametrar som bestämmer. Det kommer vara både kända och okända betesbyggare med för att skapa en sida med dynamik och spänning. Man ska inte hitta det man finner kanske hos de största aktörerna som säljer beten. Men sånt vi gillar kommer med. Svårare än så är det inte. Alltså vi lägger inget värde hur många meters fiskar eller tio plussare som beten har bakom sig. För alla beten har en början innan det blir en hype. Så man får gärna maila och tipsa oss om betesbyggare och beten. Annars så sonderar Klas terrängen kanske bra själv. Han har ju nästintill ett perverst intresse för beten i alla dess former..hahaha.

TPF -Perverst intresse för beten vet jag inte, men jag gillar beten. Rätt mycket. Eller väldigt mycket är nog mest nära sanningen.Men sen är det så, att alla kan inte vara med till en början. Vi, jag och MJF avgör vilka som blir upplagda på BaitLove, men det är ingen gräddhylla så, alla ska känna sig välkomna. Jag har rätt bra koll på det mesta inom beten, så vi betar av undan för undan. Men precis som MJF skrev, tipsa gärna om någon du vill ska vara med eller om du själv tillverkar beten för gäddfiske. Jag har sonderat terrängen och kontaktat alla betesbyggare som jag tycker ska vara med, men jag känner inte alla byggare i Sverige, därav in på www.baitlove.com och klicka på knappen “Tipsa oss” eller maila på hq@baitlove.com om du har bra grejer du tycker platsar.

Bilder – vad kan ni släppa redan nu för att dämpa vår törst, kom igen ge oss betesporr redan nu!
M
 -Vi visar inget av den anledningen att detta är ett levande projekt och vi är inte ägda eller styrda av någon. Vi kan göra en helomvändning och vill inte visa något då någon del eventuellt stryks helt innan vi släpper sidan. Så när sidan kommer så är det bara att kolla in. Men glöm inte att detta är gjort på lediga stunder bortom heltidsjobb och alla andra åtaganden i livets karusell.

TPF –Håller helt med MJF här vilket är ovanligt.  😉

baitlove.com
“Ge Fan i Våra Vatten”-ölen har snart fått konkurrens av BaitLove – en dubbel IPA bryggd på skärgårdsvatten, mältad stråvass och ett stänk av en mörk kexchoklad. Det är trevligt att gänget bakom Eastfield får sällskap i gädduniversum av ytterligare ett gäng duktiga formgivare. Här ett sneakpeak av Herr Senior Art Director Matte Fors. Om ni sitter och känner att ni behöver profilera om ert företag – bara å Hugga Mattias på en gång – högsta klass på hans produktioner.

Stort tack för att ni tog er tiden och dela med er om tankarna och vi på FiskeFürAlle är inte mindre nyfikna nu hahahaha Det är imponerande att vid sidan av era heltidsjobb även orka driva igång ett så tidskrävande projekt som BaitLove.com så ett stort lycka till inför lanseringen och om det nu är möjligt så önskar jag er även ett digitalt skitfiske. Det är kul att få ännu en sida att följa som drivs av hängivna gäddfiskare och fyller luckan som jag tror många känner har saknats.

Du hittar betessidan genom att klicka här: www.BaitLove.com
eller på Facebook/baitlovesweden & www.instagram.com/baitlovesweden

Det kommer bli kul å träffa er på Sportfiskemässan tillsammans med alla andra betesgalningar därute. FiskeFürAlle hittar ni dessutom på Bloggargatan

Det börjar kännas av att många har siktet inställt på Mässan redan nu och det kommer vi på bloggen återkomma till framöver – det finns så mycket att se fram emot under 2016 där BaitLove förhoppningsvis kommer vara en av de saker man minns tillbaka på som någon stort som hände vintern 2016.

Skitfiske och glöm inte serva rullarna tills det är öppet vatten igen

Peter

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelÅrets bete 2015: TN-Lures Abstain Swimmer
Nästa artikelAbborren – den nya gäddan?