Skönt kvällsfiske på Värtan

Nationaldag – vilket bättre sätt att fira Sveriges nationaldag än att njuta det bästa Sverige har att erbjuda – fiske i Stockholms skärgård!

Alla fiskarkompisar hade planer för dagen så det ensamfiske. Det var mkt länge sen jag var ute själv. Jag undrade hur det skulle gå: ingen att diskutera val av plats, teknik, drag och färg med, ingen som kan hjälpa med sjösättning och upptagning, ingen att fika med, ingen att prata med, ingen att häckla, ingen som drar upp fisk om man själv blankar. Många saker man skulle sakna… Det var en fantastisk upplevelse! Avsaknaden av fiskekompis gjorde att naturen kröp längre inpå. Lukter, ljud, rörelser, allt blev mer påtagligt. Sinnena fylldes av intryck och det var verkligen avkoppling. Innan har jag många gånger avstått från att åka ut om jag inte haft ngn polare med, inte längre. Saknas polare sticker jag ut själv igen om tillfälle ges.

Värtan bjöd på omväxlande väder, hällregn vid sjösättning, hård blåst, uppsprickande och slutligen helt vindstilla och spegelblankt.  Allt detta på 4 timmar.

Båten åkte i 19.00. Jag satte kursen mot Blomskär för att kolla om strömmingen kommit. Lite spridda skurar men inga stora mängder. Sen fortsatte fisket. Lite trögt. Alla gäddor som gav sig till känna var långt inne vassen och jagade. Inga följare, inga hugg. Efter provat alla de vanliga ställena utan resultat var det dags att tänka om. Alla gäddor jagade mkt grunt långt inne i vassen. Var kan jag hitta grunt vatten utan vass? Jag vet två vikar jag brukar undvika för de är för grunda. Full fart framåt.

På 10:e kastet ger det resultat

En vackert tecknad skönhet på 3,3 kg. Den högg på en ny bekantskap – McMy – Samarbete mellan ABU Garcia och Svarzonker har gett upphov till denna nya favorit:

Efter det la sig lugnet igen. Jag fiskade av flera fina vassar utan resultat men åkte hem igen vid 22.30 nöjd med upplevelsen och fisken!

 

//Mange

Föregående artikelPremiärtur för Gulan 2.0 och Värtan är trög (igen)
Nästa artikelHela Team FiskeFürAlle i Furusund

1 KOMMENTAR

Comments are closed.