Hemmafixare? Spikes för dina stingers

20140105-210038.jpg

Sitter du precis som jag och har vinterångest. Det finns lösningar… Naturligtvis lägger du tid på förberedelser, eller hur? Kanske lägger du upp strategier? Kanske tränar du för att orka längre fiskepass? Kanske köper nya heta drag? Eller så gjuter du gummi som jag börjat göra, och småfixar lite i allmänhet?

Oavsett om du köper eller gjuter gummi själv är stingers bra – extra krokar på wire för att få bättre krokningsförmåga. Det är rätt period att göra det nu – i olika längder och dimesioner, med en krok och två krokar. Du kan köra både med enkelkrok och tre-krok. Tips på enkelkroks-stingers hittar du här.

Tvåkroksstingers för mina Ikaros
Tvåkroksstingers för mina Ikaros

Oavsett hur du gör är sk. spikes, stift med hullingar som håller kvar ditt stingertackel kvar i jiggkroppen bra att ha. Man kan fixa själv, eller så kan man köpa bl a dessa – för ändamålet färdiga spikes från SPRO. Jag har fallit för dessa av två anledningar: 1. De är lätta att jobba med och väger lite. 2. Öglan på spikesen är öppen så du behöver inte montera dem på wiren på förhand utan kan lugn och ro montera allt och sen klämma dit dem. Dessutom kan du öppna öglan igen, ta av spikesen och använda på nästa rigg när den första blivit uttjänt.

Dessa har jag hittat på Sportfiskeboden i Täby. Jag testade ett paket, blev nöjd och åkte tillbaka och köpte fler paket direkt så jag klarar mig ett tag.

Håll ångesten under kontroll!

// Mange

Föregående artikelGäddfiske Mälaren – Fångstplatser
Nästa artikelMange = strulfiskare ???

2 KOMMENTARER

  1. […] Detta behöver du: – Jiggen/gummit du ska göra stinger till – i detta fall en svart/gul Ikaros av egen tillverkning som ska få en stinger med två krokar – Avbitartång – Någon form av platt tång – Crimps-tång – funkar bra även med t ex en eltång men ska du göra egna tafsar och stingers kommer du gilla att ha en sån här – Någon form av wire – i detta fall en 40lb carbon coated wire – 3 Crimps/wirelås (de små rören) – finns i olika storlekar beroende på vilken wire du använder – Krokar – i detta fall 2 st Gamakatsu i storkel 2/0 – Stinger spikes om du vill använda det för att fästa stingern i gummit istället för att trycka krokarna direkt in i gummit. I detta fall från SPRO som jag tycker funkar bra. Tidigare inlägg om dessa hittar du här […]

Comments are closed.