Nettelbaits stärker upp! Tank Tail på ingång!

Jag har begåvats med åtminstone en sak utöver att förmågan att kunna prata på både ut- och inandning… Och det är stora öron. Problemet är bara ibland att de används för sällan men ibland så händer saker som får mig att stanna till och spetsa öronen ordentligt. Oftast är det för att någon person jag respekterar mycket börjar tala. Detta hände för inte så länge sen när Björn Nettelbladt hörde av sig och vi tog ett snack om hans Tank Tail.

Här är Björn... Och en gädda... Och en båt... Det ä Björn med kepsen. Visst ser det ut som flytvästen håller på att äta upp honom?
Här är Björn… Och en gädda… Och en båt… Det är Björn med kepsen. Visst ser det ut som flytvästen håller på att äta upp honom?

För er som inte känner till Björn så han mannen bakom Nettelbaits och de grymma Nettellakarna. Han är en sån människa vi älskar. En som har passion, driv, vilja och utvecklar vårt sköna sportfiske. Vi skulle vilja kalla honom betesinnovatör eller kanske betesskulptör… Eller kanske båda. Som du kanske förstår när vi gjort flera inlägg så betyder det att vi kärat ner oss i lakarna (inte Björn… 😉 ) och ville lära känna skaparen bakom. Kort sagt – när Björn säger han har något revolutionerande på g så stelnar jag till och lyssnar . Och denna gång var värt det…

Tank Tail på Nettellaken 2
Vad är det här?

Vi har alla stått där – nyköpt dyrt bete med tail. Fiska, fiska, fiska – pet/stöt med det sedvanliga “nu jäklar ska den fastna-mothugget” från tårna men inget händer och upp kommer det nya fina betet med tailen borta… Efter följer en vanlig svada av okvädesord. Känner du igen dig?

Vad är en Tank Tail?

Det Björn berättade är att han också varit i den situationen men tröttnat på det. Han har under ett års tid experimenterat med olika sätt att armera gummit i tailen utan att för den sakens skull äventyra gången och slutligen knäckt koden. Resultatet av experimenterandet kallar han “Tank-Tail”.

Tank-tails - förstärkningen syns tydligt. Har han tagit militärsteget fullt ut och gjort armeringen i kevlar? Kanske kan stoppa västen full med lakar så blir man skottsäker?
Tank-tails – förstärkningen syns tydligt. Har han tagit militärsteget fullt ut och gjort armeringen i kevlar? Kanske kan stoppa västen full med lakar så blir man skottsäker?

Han lyckas på något sätt gjuta in ett förstärkande nät i tailen. Resultatet blir ett mer hållbart gummibete. Självklart inte oförstörbart – det är fortfarande gummi… Men det kommer enligt Björn hålla för ett antal hugg till innan gummit behöver kasserat. Om det stämmer, vilket Björn hävdar och vi inte har anledning att ifrågasätta, så är det en revolution.

Jag har själv gått och tänkt i dessa tankebanor för en helt annan applikation, en enklare applikation än att få in det i en tail men inte gått från tanke till handling eftersom jag inte vet hur jag skulle göra. Nu kommer Björn och gör en mycket mer komplicerad operation. Imponerande!

Tank-Tails väntar på bad
Tank-Tails väntar på bad

Jag kommer snart få ett test-exemplar skickat till mig för provfiske. Jag kommer dela med mig av lite Hollywood-filmande á la waterwolf med jämförande bilder på lake utan armering så fort jag fått händerna på denna innovation.

Snyggt jobbat Björn! Vi ser fram mot fler stora innovationer från det lilla tältet i ettan i Karlskrona! Keep it up

//Mange

Du läser mer om Björn och hans skapelser i våra Hangin´With intervjuer:

https://www.fiskefuralle.se/hangin-with-mr-nettelbaits-bjorn-nettelbladt/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelFly vs Jerk – The Teams – Team Vision Finland – Svensk version
Nästa artikelHangin´with SF Lures – Vi går till botten med spinnerbaits