Nu har jag blivit troende!!!

Det har skrivits mycket om “klädhängarnas” – spinnerbaitsens förträfflighet. Själv har jag varit mkt kluven mellan känslan att det är tillverkarnas och butikernas nya grej att sälja in till oss pryltokar att fylla våra redan överfulla monster bags med och viljan att tro att det finns ngt nytt bra som fångar mycket fisk.

Som alltid handlar det om att tro på det man har i änden av linan. Tror jag på draget så fiskar jag bra. Tror jag på draget så hänger jag på det. Hänger det på så fångar det fisk… Jag har haft många såna “andra säger det funkar”, jag köper och provar, hänger på i 3 minuter – “det funkar ju inte” och så ligger det i draglådan utan att användas och det hänger en svävande Zalt i spötoppen… Jiggar, tailar, gummigubbar, skeddrag mm. Alla har varit i den kategorin. Där har också spinnerbaits varit – fram till igår.

Spinnerbaits har jag trott på lite mer eftersom mina första gäddor tog jag på 8g Droppen-spinnare Koppar. Hade dock inte förstått vitsen jmf vanliga spinnare. Dyra, stora, otympliga, svårkastade, svåra att förvara och jag fattade inte hur gäddorna skulle få in den munnen.

Jag har haft 2 spinnerbaits liggande väskan. De har åkt på då och då – 2 minuter åt gången utan fisk. “De funkar ju inte”…

Igår när SMS:en trillade in från Peter, som kulminerade i “nu är jag äntligen med i 10+-klubben” (GRATTIS PETER) byggdes upp ett sjukt begär att fiska. Ett SMS till Danne och ett samtal senare var det bestämt att vi skulle ta en repa på kvällen och prova lyckan på hemmavattnet Stora Värtan. Vi drog ut och fiskade kreativt – nya ställen, andra topografier än vad vi brukar fiska. Självklart dunkade vi 1,5-metersvassar också – Danne vill ju så gärna ha ngt att sikta på och där hittar man ju 1-kg slipsarna…

Kvällen blev sen och Danne hade dragit upp sin 1-kg pinne så vi gick till en spetsig djupvass och stannade kvar och nötte. Jag tänkte “nu hänger jag på klädhängaren – kan vara bra när synligheten är sämre, den låter mkt – mkt reklam”

23.45 – Mjukhugg, tveksamt om jag har fisk – JO – det är fisk – 2,3 kg. Djupt hugg – den hade verligen tagit!!! Den ville ha draget. Tyvärr så mycket så att den pajat min Da Bush spinnare – båda skedarna borta. VARNING – kass kvalitet på draget. KÖP INTE DESSA!!!

Nåja – glad i hågen iallafall för att jag hittat ett nytt drag som funkar!

Image

På med min andra klädhängare – Midnatt 5 kast senare – PANG – Ett hugg som nästan drar spöt ur händerna och en mkt aktiv 4a synar båten.

Äntligen – förtrollningen är bruten!!! Det kanske är läge att ha ngn klädhängare med sig nästa gång! Nu sjunger jag de troendes lov till spinnerbaits!!! Ingen 10a ännu, men med ett spinnerbait i vattnet är sannolikheten större!

Släpp tillbaka dem!!!

//Mange

Föregående artikelZalt levererar stort i Furusund
Nästa artikelFiska strulfritt – kör haspel!

1 KOMMENTAR

Comments are closed.