16 KOMMENTARER

 1. Underhållande 🙂
  Har aldrig testat multi personligen men jag kommer ihåg att min far har/hade en (han är 89 nu). Jag kommer ihåg när jag var riktigt liten hur arg han vart när det blev fågelbon. Han använde den bara när jag tjatade för jag tyckte den såg häftig ut ….

 2. Intressant jämförelse, Haspel med 8-10 fotsspö, vs. Multi med 6 fotsspö. Hyfsat haltande diskussion 🙂

  • Ja, det kan tycka… Men kanske ändå inte. Vi fiskar efter samma fisk, med liknande metoder och jag vill lite med glimten i ögat utmana “den gällande normen” och visa att det finns andra rätt. Jag tror, utan att veta, många unga som ger sig in i fisket och tröttnar pga strul m mulitrullen, overruns och bortkastade drag vilket jag tycker är oerhört synd.

   Jag fiskar gädda ganska varierat med alla metoder utom fluga och konstigt nog kommer jag tillbaka till mina haspelset gång efter gång pga känsla och enkelhet😃

   Alla får fiska hur och med vad de vill. Detta är bara min syn och en brandfackla i devatten😉

 3. Ja, så är det ju – men man kan ju hävda att med overruns på en multirulle så har man ju per definition gjort något fel, och gör man det felet gång på gång, då ere kanske dags att se över materialet eller skrotet bakom spakarna snarare än skylla på utrustningen.

  Men, men – nu är ju du en multigubbe så ge det lite tid så kommer du nog att uppskatta de fördelar som finns med multi, tex. att man lättare krokar fisken, har lägre inspinningshastighet, tydligare kontakt med betet osv osv. 😉

 4. Jag hajar inte grejen med overruns med haspel – det är väl bara att flytta den nedre handen till haspelrullen och antingen slå ner bygeln eller ta tag i linan, precis som Magnus skriver? Det har jag gjort många gånger när jag varit på väg in i vassen.

  Jag har ett 6′ BFT Buster Jerk Stiff med haspel som behöver ny rulle, har du några tips, Magnus? Helst inte över 1000:-. Jag har ett BFT Strike Giant 8’6″ som också behöver en ny haspelrulle, när jag tänker efter. Det nog till att ta sig en liten tripp till Söders Sportfiske. 🙂

  Håller en dyrare Shimano eller ABU såpass mycket bättre att det lönar sig att lägga ut pengar? Hittills har jag köpt hyfsat billiga grejer och tänkt att det inte kostar så mycket att byta ut när de går sönder.

  • Tycker def att Shimano och Abu är värt att gå på. De lite dyrare rullarna har bättre linuppläggning som ger bättre, längre kast och mindre trassel.

   En Shimano GT i 4000 strl är en klassiker. Annars kan du klämma på Penn battle. De ligger båda strax över 1000kr men det är det värt

 5. […] Men först – jag har träffat min nya fiskekärlek – min nya Shimano Biomaster 4000. Vilken rulle! Hittade henne för halva priset på Söders sportfiske. Nu har jag två av världens bästa rullar – en high speed och en vanlig (Stradic FC och Biomaster). Strulrullarna (Amborna) får Danne och Peter pula med. Mina åker bara fram när det är dags för havsfiske el möjligtvis strömmingsfiske. Pallar inte – gillar att fiska – inte pilla upp fågelbon eller knyta på nya tafsar för den gamla drog tillsammans med draget i låsning i förra kastet…De funkar inte till spinnfiske som jag gjort klart tidigare i inlägget “fiska strulfritt – kör haspel” […]

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här