Stockholmsborren – Ny cool “the winner takes it all”-tävling för Abborre

Nu är det dags – nu kommer en ny, extremt prestigeladdad, fisketävling för abborre: Stockholmborren. Precis som vi skrev i “Abborren – den nya gäddan?…” så trodde vi och hoppades att Abborren skulle stiga i prestige och få samma självklara stjärnglans som gäddan som sportfisk. I fredags, på Perch Pro-finalen stod jag och vinnaren Tom Backlund, båda stärkta av en frisk mängd livgivande drycker och snackade. Jag filosoferade om just detta, hur abborren förhoppningsvis stiger i status med hjälp av tävlingar som Perch Pro. Då ser Tom så där lite lurifax-aktig ut och berättar i förtroende att det kommer att komma en cool tävling som inte är officiell ännu. Jag sniffade coola nyheter så jag pumpade Tom lite och vi kom överens om att ta det när ångorna lagt sig.

tom 2Nu när vi båda är vid våra sinnens fulla bruk igen har vi tagit en städad intervju och jag känner att Tom inte underdrev när han sa att han hade en cool tävling på gång. Vi på FiskeFürAlle känner oss ärade av att ha fått det stora förtroendet att vara de som berättar för världen att en ny “king of the hill”-tävling kommer att börja köras under 2016. Den arrangeras av Tom Backlund och Stockholms fiske. Det är en som rubriken antyder “vinnaren tar allt” i Trex-anda för abborren.

Anmälningsavgiften per båt (max 3 fiskare per båt) är 3000 kr. 90% av detta kommer gå till den fiskare som tar största abborren!!! (Ev vinstskatt betalas av vinnaren). Resten av pengarna kommer skänkas till “Ge fan i våra vatten”. Riktigt coolt! Vilken prestige det kommer att vara att vinna denna tävling!

Övrigt:

  • Tidpunkt 13 Augusti
  • Hela Mälaren är tävlingsvatten
  • Endast spinnfiske tillåtet
  • 10 timmars fiske
  • Max antal team 50st
  • En vinnare, en fiskare tar allt
  • Anmälan släpps 1 Mars
  • Anmälan görs då på Stockholms Fiskes Facebooksida
  • Start i Bro
  • Invägning/mål vid Aronsborgsrampen i Bålsta

Ryktet ger dessutom gällande att ett antal tunga team redan bestämt sig för att ställa upp och bara väntar på att denna tävling ska bli offentlig så de kan börja prata om det. Spännande! Vi ser redan bilden framför oss när en en orm av bilar med trailers ringlar sig fram mot Bro för sjösättning!

Nu hittade jag dig, din rackare.
Nu hittade jag dig, din rackare.

Vi från FiskeFürAlle kan bara konstatera att vi gillar hela konceptet. Detta är precis vad Abborrfisket behöver för att ta det till nästa nivå. Att Stockholmsborren dessutom arrangeras av Tom och Stockholms Fiske&Fritid tycker vi är extra coolt. Att arrangören är vinnare av Perch Pro ger lite extra galaglans till tillställningen. T o m jag som inte går igång på tävlingar i allmänhet blir taggad. Vem vet – kanske får ni se tre vilsna nybörjare susa runt planlöst i en gul båt den dagen 😀

Vinnar-Linus och Peter ger tävlingen tummen upp!
Vinnar-Linus och Peter ger tävlingen tummen upp!

Grymt initiativ Tom! Vi lyfter hatten och önskar alla deltagande team ett rejält skitfiske!

//Mange

Föregående artikelFlugbinding för Noobs – hur svårt är det att binda första flugan?
Nästa artikelFly vs. Jerk 7 – CWC fishing – Pierre Monjarret – Svensk version