Flugbinding för Noobs – hur svårt är det att binda första flugan?

Jag har under en längre tid fascinerats av flugor rörelsemönster och är starkt troende på effektiviteten. Tony “Mouse” Andersson gick och vann SM med sina jerkflugor, Niklas Bauer och Tomas Söbrink har skördat stora framgångar i Fly vs Jerk och i USA flugfiskar man många saltvattenspredatorer som Tarpon och Bonefish med fluga. Men jag är ju inte någon flugfiskare…

Jag har gått och närt en idé ganska länge, ett litet sånt där skönt projekt som ligger och småputtrar. Det inkluderar såklart flugor och flugmaterial. Du kommer senare få ta del av hela betet och konceptet här på bloggen men idag fokuserar vi på flugorna och bindningen. Eftersom inte fiskar fluga och aldrig har fiskat fluga känns det ganska naturligt att jag aldrig bundit en fluga.

I höstas köpte jag ett färdigt kit från Fly-Dressing – “Bauer Pike Kit” tror jag det hette som ska innehålla allt som behövs för att binda kompletta flugor. Men kitet har bara legat där… Jag har liksom gått runt det. Det har varit en mental tröskel att börja med för jag visste inte hur man ska göra och hur svårt det är. Sen hittade jag en pedagogisk instruktionsfilm med Niklas Bauer på TieTV där han band en nybörjarfluga. Stärkt av att det inte såg så svårt ut gav jag mig in på mitt nya äventyr. Jag passade dessutom på att filma hela processen.

Jag tänkte dela med mig av hur det gick och ge dig som en potentiell intressent att binda flugor en uppfattning om hur svårt det egentligen är.

Jag har tagit med delar av bindningen. Skulle du få se hela hade filmen blivit en 2-timmars mastodontfilm och det tror jag du inte orkat med men jag tror filmen ger dig en god uppfattning.

Hoppas jag lyckat väcka ditt intresse och kanske tagit ner höjden på tröskeln något för dig. Skulle du vilja se Niklas Bauers otroligt pedagogiska instruktionsfilm kan du se den här

Och vill du veta hur man bygger en Bauer Pike rig hittar du det

Hur blev den då?

image
Happy°!

image

Mycket nöje

//Mange

Föregående artikelFinalbanketten Perch Pro 2016 – Bilderna
Nästa artikelStockholmsborren – Ny cool “the winner takes it all”-tävling för Abborre

1 KOMMENTAR