Papphammar-fiske på Stora värtan

Danne brukar själv säga att han är FiskeFürAlles egen Papphammar, han som gör alla klantiga saker… Och, visst… Bränner man av skäddan i grundkänning, slänger iväg drag med öppna beteslås (med förväntat resultat), drar krokar i fingrarna till höger och vänster… OK – jag känner dock att jag är uppe och nafsar honom i hasorna kring titeln 🙂

FiskeFürAlles Papphammar?
FiskeFürAlles Papphammar?

I Torsdags var jag ute själv på kvällstur i Värtan – ensam för omväxlings skull… Jag tänkte jag skulle lura upp årets första Värta-gädda. Sjösättningen gick bra, jag puttrade ut ur hamnen. Det blåste på bra och gick lite vågor. Jag tryckte på lite, fören upp, det studsade till och PANG – min nya beteshink stod kvar framme – nu låg den ner med alla drag på golvet 🙁

Första viken – jag klarar inte av att ankra !!! – Tlll slut så… Bra förutsättningar – grumligt, vinden trycker på… Sprattel – BRAX! OK kul att känna sprattel och kul att se att det fanns brax men jag ville ha ngt annat på kroken men ingen hemma som ville bita

Nästa vik – grundkänning med motorn på okänd sten

Drag i vassen osv – och ingen fisk… Hade jag fiskat med multirulle hade jag garanterat också fått några fågelbon som jag fiskade…

Över på andra sidan Värtan – känt hak. Inte ett pet… Sen sprattel – kul! Årets första Värtan-gädda landad 🙂

Den stora fisken är en gädda - den lilla en Real Eel
Den stora fisken är en gädda – den lilla en Real Eel

I mina avkrokningsförsök lyckades jag

1. Kroka mig ordentligt i pekfingret – långt in, precis innan hullingen gått in

2. Följt av att jag trasslar in stingern i håven

3. Upptäcker att den tagit så illa att jag får klubba fisken 🙁

Bonkad 3kg-gädda
Bonkad 3kg-gädda

På väg hem passar jag på av bara faten att tappa min kaffekopp i sjön.

När jag sen kommer fram och ska dra upp båten så kommer jag fel, så jäkla fel. Hela tiden fel. Jag brukar lyckas ganska OK med att dra upp båten men denna gång juckade jag fram och tillbaka säkert i över 5 min innan jag fått ner släpet. Borrefiskarna i hamnen tyckte antagligen jag var helt tokig…

Äntligen är 0-an spräckt för året på Värtan men med denna framgångssaga i bagaget får nog Danne finna sig i att iallafall temporärt lämna över titeln “FiskeFürAlles Pappahammare” till mig

//Mange

Föregående artikelMin alldeles egna beteshink
Nästa artikel2 * Papphammar på Stora Värtan

2 KOMMENTARER

  1. Så otroligt skönt med folk som har självironi, vi alla har fipplat med trailern, tappat gäddor i beteshinkar mm men ingen skriver om det.
    Mer sånt, alltid skoj läsning.
    //M

Comments are closed.