Provkörning Gulan 2.1

Efter alla installationer och mekande ville jag naturligtvis veta allt fungerade. Det i kombination med ett våldsamt fiskesug gjorde att det var dags för en tur på Värtan igen. Tyvärr var alla fiskepolare upptagna på andra håll – det var resor, jobb, familj och allt annat som höll emot så det blev tur ensam.

Det började inte så bra. Jag hade inte förstått att torrsättningen hade påbörjats så när jag rullade ner till hamnen igår vid tre-draget så blev jag stoppad av en herre med flagga och myndig min som sa att “här får du minsann inte sjösätta förrän vi är klara”. De skulle tydligen vara klara runt 17 så det var bara att åka hem igen och vänta. Väl där var det bara att sjösätta och fortsätta meket – en kölrulle på trailern behövde bytas.

Ännu en bild på Gulan vid bryggan i Viggbyholm. Denna gången med ett nytt lod så jag kunde inte återanvända en gammal bild :-)
Ännu en bild på Gulan vid bryggan i Viggbyholm. Denna gången med ett nytt lod så jag kunde inte återanvända en gammal bild 🙂

Runt 17.30 stävade jag ut från hamnen. Till min stora glädje kunde jag konstatera att allt verkade funka. Lodet startade, GPS:en hittade sig själv och djupet började visas. Efter lite pill med inställningar och diverse tester drog jag rakt över Värtan för fiske på östra sidan. Då jag hade ont om tid insåg jag att jag bara skulle hinna med ett stopp så jag gick till en vik som levererat mycket tidigare och nötte mig igenom den och påföljande kant. En följare efter 10 min fiske gjorde att det ändå kändes som att det fanns hopp om att landa något. Efter 5 min till satt den där – dagens första!

RoNo-Jerk levererar
RoNo-Jerk levererar

Till min stora irritation verkar det som om elmotorn vid speciella lägen går in och stör DSI:n på lodet (DownScan). Inte mycket att göra – i övrigt funkade lodet och DSI:n fantastiskt. Riktigt coolt faktiskt.

Ser coolt ut och funkar bra. Vet ännu inte dock om det ger så mycket mer info än det vanliga lodet
Ser coolt ut och funkar bra. Vet ännu inte dock om det ger så mycket mer info än det vanliga lodet

Lite mer nötande längs en kant där Danne hade en fining på i somras. Ingen hemma. När jag rundade ett hörn kändes det som att det måste vara någon hemma. Jag tog ett några extra kast med min Redhawk tail i gäddfärg. Den har ett sjukt häng. Jag vet inte vad han gjort men draget hänger exakt 30cm under ytan i minuter – superhett. I ett långt spinnstopp så kliver det på en 2-kilos. Gädda efter en timme på Värtan är bra!

Redhawk tail. Jag var tvungen att få med "vacker-vy-bild" så jag kombinerade det denna gång
Redhawk tail. Jag var tvungen att få med “vacker-vy-bild” så jag kombinerade det denna gång

Strax efter började det skymma och dags att dra hem. Totalt sett en god tur. Tekniken funkade och jag fick känna sprattel. Totalt sett ett bra genrep inför nästa veckas äventyr 🙂

TajtLajns!

//Mange

Föregående artikelBlekingeuppladdning – Gulan 2.1
Nästa artikelLååång helg i Blekinge

1 KOMMENTAR

Comments are closed.