Blekingeuppladdning – Gulan 2.1

Fiskesugets moder - finns det något som gör en mer febrig på gäddfiske än denna film?
Fiskesugets moder - finns det något som gör en mer febrig på gäddfiske än denna film?
Fiskesugets moder – finns det något som gör en mer febrig på gäddfiske än denna film?

Det som skulle bli ett av mina stora fiskeäventyr slutade i stor besvikelse med besk eftersmak. Efter att för länge sen sett gäddfeber har det alltid varit en av mina stora drömmar att fiske gädda i Blekinge. Jag har ju faktiskt dessutom alla förutsättningar – bra båt och mina föräldrars stuga utanför Ronneby. I våras var alla stjärnorna upplinjerade för superfiske – jag och Peter skulle äntligen fiska vårgädda i Blekinge under påsken. Allt var planerat, guide fixad och PB skulle sättas. Då bestämmer det sig för att vara permafrost… Veckan innan vi skulle iväg ringer vår guide och säger att det är kört. Isen i hamnen är över 15 cm och den kommer inte släppa tills vi kommer. BESVIKELSE!

Permafrosten ville aldrig släppa... Typiskt
Permafrosten ville aldrig släppa… Typiskt

Sommaren har gått och förutsättningarna börjar lukta storgädda igen och jag och Peter har inte släppt tanken… Nu är det snart dags – nästa torsdag rullar jag, Peter, Caesar Lures-Micke och Gulan 2.1 söderut mot Ronneby och hägrande storgäddor. Jag behöver väl knappast säga att vi är sjukt taggade?

Nya hårdvaran: Lowrance Elite 7 HDI
Nya hårdvaran: Lowrance Elite 7 HDI

Tyvärr pajade ju mitt ekolod/GPS när vi var ute och testade mälar-fiske. Efter många försök att få liv i mitt lod fick jag ge upp och inse att det blev till att köpa nytt… Det fick bli en snabb lösning då Blekinge var på gång. Då jag har sjökort för hela Sverige för Lowrance-produkter blev valet ännu ett Lowrance – ett Elite 7 HDI med ett vridbart fäste från R.A.M.

Fäste i byggsats - del 1
Fäste i byggsats – del 1
Del två - svivelfästet som ska fästas i båten
Del två – svivelfästet som ska fästas i båten
Wow - jag lyckades montera dem - även en med tummen mitt i handen kan lyckas med detta fäste!
Wow – jag lyckades montera dem – även en med tummen mitt i handen kan lyckas med detta fäste!
Och så här kan det se ut monterat i båten
Och så här kan det se ut monterat i båten

Fördelen med ett Lowrance är att jag, förutom att kunna använda mina befintliga sjökort, är de nuvarnde kabelinstallationerna och anslutningarn går att återanvända = mindre mek.

När jag ändå var igång och fixade lod/GPS tänkte jag att det är lika bra att fixa en annan sak som stört mig – elinstallationen till elmotorn. När jag jag fixade Gulan 2.0 gjorde jag och svågern en temporär lösning för att se hur vi använde elmotorn först. Vi drog inga kablar utan hade ett separat batteri på durken i båten. Det tar naturligtvis durkplats och är lite i vägen. Det var bra att ta tag i det också. Ny batterilåda för det batteriet, placering i akterstuven och anslutning även av GPS till förbrukningsbatteriet.

Mitt i meket - ny lösningar för kablarna till elmotorn
Mitt i meket – ny lösningar för kablarna till elmotorn

OK – båten i skick. Vad mer? Drag såklart… Efter att tidigare läst om Tony “Mouse” och hans spinnflugor “Mouse” i tidningar hade jag lite funderingar på att inskaffa några. När jag dessutom fick tips från en fiskebroder i Blekinge om samma sak var det bara att slå till. De ska tydligen “jerkas” hem – spännande.

Gäddkillers modell Blekinge - får se hur de levererar
Gäddkillers modell Blekinge – får se hur de levererar

Utöver det har jag införskaffat två drag från Micke som han plockar med och lite jiggpennor. Jag tänkte att jag var färdig med inköpen då, men när en kille la in om försäljning på av gammel-Zaltar på Fiskesnack var det bara att slå till. Stackaren var tvungen att sälja dessa skönheterna för att finansiera en bilreparation, men… Den den enes död den andres bröd…

Blåkromen får följa med till Blekinge. Åland till vänster är speciallackad av Svartzonker. I övrigt funderar jag på nån omlackering. Kanske någon furusundare eller tråkbrun variant. Lite för mycket AIK till höger....
Blåkromen får följa med till Blekinge. Åland till vänster är speciallackad av Svartzonker. I övrigt funderar jag på nån omlackering. Kanske någon furusundare eller tråkbrun variant. Lite för mycket AIK till höger….

I skrivande stund skrivs det packlista och inköpslista för mat och nedräkningen har börjat… Är det dags att sätta nytt PB snart? Vi får se efter nästa helg

Shitfishing på er!

//Mange

Föregående artikelHistorien om jerkbaitfiske
Nästa artikelProvkörning Gulan 2.1

2 KOMMENTARER

Comments are closed.