Revo Toro 51 vs Ambassadeur JB 5601

Efter att ha varit en inbiten haspelfiskare i 20-talet år så hade jag börjat snegla på de större betena och att bredda hobbyn för att kunna köpa mer prylar. Efter att ha älskat shimanos 4000 GT och även tidigare Quickfire rullar med stora 11 fots ABU´s Conolon och Tournament-Pro spön så kändes det somom man behövde lite omväxling och då låg ju jerkbaitfisket där och lockade. Därför tar jag en titt på Ambassadeur JB 5601 & Revo Toro 51 HS.

Ambassadeur JB 5601
JB5601 Zaltat och klart

Sagt och gjort Dogger i Norrtälje tipsade mig om JB5601 och ett Shimanospö modell grövre. Som mycket riktgt oxå resulterade i en +10 kg. Och eftersom Zalt är min favorit alla kategorier så behövdes det ju inte kompletteras med en helt ny uppsättning beten. Sedan att det blev ett dussin handgjort och nya större Zaltdrag i alla fall är ju en helt annan historia.

Det kändes stabilt första säsongen, grova grejjer, modell yxhuggare i skärgården, inte allt för mycket lintrassel och och en väldigt skön rulle så kändes det lite fattigt och handikappat med bara ett spö när man var ute.

Sagt och gjort igen, efter att ha studerat marknaden, lyssnat med kompisar och hängt på alla nätbutiker som finns så gjorde jag slag i saken i början av maj, lönen brände på kontot och vi skulle ha en grabbhelg på landet. Här behövdes det nya grejjer – och Revo Toro 51 verkade vara det mest prisvärda alternativet.

Söders Sportfiske hade ett mycket prisvärt set under 2013, och 2014 var det uppgraderat till Revo Toro NaCl, med samma oslagbara pris som 2013.

Nedanstående gäller mitt nuvarande set (edit maj 2014)

Hur var det i verkligheten, jo helt underbart. Revo Toron är slitstark, klarar jerkandet fint och får till riktigt långa kast med rätt inställning. Blev i och för sig så glad i även JB´n att jag några år senare köpte en uppdaterad variant av den.

Revo Toron 51 HS är en kombination av det bästa från multiplikator och haspel.

Pricksäkert – du kan lägga kasten på en femkronas omkrets,helt sjukt vilken skillnad mot allt annat jag provat.
Känslan – spöt är som en målarpensel i ett impressionistiskt skärgårdsmotiv.
Smidigt – SZ spöt delbart och lätt i handen med stöd för underarmen (jag är modell längre och långa underarmar, dock inte så kraftiga)

Revo Toron vinner med 5 av 5 möjliga poäng,

JB 5601 4 av 5 möjliga

Nu vet jag att många har diskuterat kvalitén på tidiga Revo, men jag har aldrig haft några problem, och servar den hos ABU vart annat år. % säsonger senare med MYCKET fiske och oöm behandling mellan turerna så är den fortfarande klockren.

Skitfiske på er f_ckers

Peter

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelVärtan – Hallåååå?
Nästa artikelMin alldeles egna beteshink

3 KOMMENTARER

  1. Roligt, nyss köpte jag en Superior Gädd Combo från Dogger med en NaCl 51 och en Svartzonker 40-140. Veckorna efter när än jag behövde en paus på kontoret har jag läst och glott allt om klassiska ambassadeurer och nu tills slut beställat en 5601JB och en Roots 6,9 Jerk. Om en vecka blir det Singö Semester igen och å testa dom nya prylar ordentligt 🙂 Men verkar som jag köpte inte helt fel 😉 Peter, hör av dig så bokar vi en datum för en singö pass. Hört att det är jätte lågt vatten men vi ska se.
    cheers chris

    • Kul att höra – fina grejjer du köpt, bra smak och det kommer du bli nöjd med. Kommer mer än gärna upp i dina vatten, vi hörs på whats app å bestämmer datum?

Comments are closed.