Sportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Brunnberg Lures, Holme Baits, Vassviken Lures och Gruffdraget

Här är nästa intressanta gäng betesbyggare som vi tar en koll på och vad de kommer ha med sig till Sportfiskemässan och betesbyggargatan. Nu har vi turen att få träffa 4 gammelgäddor i betesbyggeriet, som varit med flera gånger tidigare, en av dem firar respektingivande 10 årsjubileum på en av modellerna.

Alla 4 är rutinerade betesbyggare som tillhör den absoluta eliten av betesbyggare, eller på instagramspråk: Swedish Baitbuilders och med välbeprövade, vansinnigt fina betesmodeller. Betesmodeller med en enorm mängd fisk på samvetet. Denna gång snackar vi med Brunnberg Lures, Holme Baits, Gruffdraget och Vassviken Lures. Håll till godo och imponeras!

Skulle du mot förmodan missat de tidigare artiklarna med betesbyggare på mässan så hittar du länkar längst ner i artikeln.

Brunnberg Lures – Martin Brunnberg

Jag bygger mest träbeten, Bland annat BB-tailen som jag började bygga 2008 och jag tror kan vara Sveriges mest sålda trä tailbete, bb tailen finns nu i 3 storlekar och alla kommer att finnas med på mässan i år.

Mannen bakom Brunnberg Lures, Martin Brunnberg
Mannen bakom Brunnberg Lures, Martin Brunnberg som även brukar ha stilsäkra T-shirt i sin monter

Jag bygger även två jerkmodeller varav en lite mindre som funkar utmärkt att bara veva hem, ett riktigt bra sökbete.

Martin gör också fantastiska egna tailar. Både i den klassiska storleken och en “mid size” som han är unik på och fungerar enormt bra.

Det jag tar med till mässan är ett glatt humör och förväntningar på en av årets höjdpunkter och att få träffa massa andra sköna fiskeinteresserade människor, samt ett gäng av mina beten förstås😉 Vet inte om det blir någon specialare till mässan, men det blir några nya fina färger på betena i alla fall, men det är ju ett tag kvar så om tid finns så kan det kanske bli någon specialare ändå…

Holme Baits – Filip Holm

Filip Erwid Holm aka Holme Baits. Byggde mitt första träbete -98 och har byggt ”seriöst” sen -07. Bygger både tailar, jerkar och wobblers. Kommer till mässan att satsa på min populära wobblermodell Lupo som är en blandning mellan en Zalt och en Platypus.

 

 

 

 

 

 

Holme
Även om Holme fokuserar på Lupo så får vi ju hoppas att några av dessa härliga jerkar åker med, eller?

Sen kommer även jag och Tommy Sellström aka TS-lures att släppa 2 helt nya wobblermodeller tillsammans på mässan, totalt kommer det finnas 32 beten till salu utav dessa modeller. Det vi kan berätta är att det kommer bli stora beten, det kommer bli sjukt mycket kärlek och extra allt, och att ett av modellerna kommer ha fast tail.

En sneak peak av samarbetet med TS. Ska bli spännande att se vad det blir
Vassviken Lures på Sportfiskemässan
Enkeltumme från Glenn Karlsson och Vassvikens Lures
Exempel från mässan i fjol på Glenns magiska händer med sprutan
ett annat galet bete från i fjol

😎 Vassviken

Gruffdraget – Kjell Bohlin

Jag gör framförallt havsöringbeten vilket jag har hållit på med i snart 20 år, men har även gjort gäddbeten de senaste åren. Det första gäddbetet kan man vikta själv allt mellan flytande, svävande och sjunkande så det är en massa beten i ett. Sedan gjöt jag av ett hönsägg bara på skoj men det gick så väldigt bra och tog så många gäddor så det fick jag lov att fortsätta göra.

Gruffdraget
Gruffdragets Kjell Bohlin visar sin ljusa och mörka sida

 

Stort tack till Brunnberg, Holme, Vassviken & Gruffdraget! Vi känner redan hur plånboken börjar bli svettig, den skriker av ångest, om fortsättningen av våra inlägg kommer innehålla den här höga nivån av handgjorda beten då gäller det att vara först ut på Sportfiskemässan. Viktigt att hugga några riktiga godingar när mässan öppnar fredag morgon och för varje år ökar konkurrensen och kvalitén.

//Mange, Peter och Danne

Här hittar du de andra artiklarna om betesbyggarna som kommer ställa ut på Sportfiskemässan 2018

https://www.fiskefuralle.se/sporfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-waide-calmbaits-doyle-mondrad/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-olalures-malaren-lures-gabriel-lures-dahlstromflugan/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-caesar-lures-gaddgapet-brax-sabbath-och-jerry-vegas/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

 

Föregående artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med OlaLures, Mälaren Lures, Gabriel Lures & Dahlströmflugan
Nästa artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Caesar Lures, Gäddgapet, Brax Sabbath och Jerry Vegas