Sporfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Waide Lures, Calmbaits, Doyle Shads’n’Scraps och Mondrad

Sportfiskemässan och betesbyggargatan står för dörren och blir en kick-start av säsongen 2018. En av höjdpunkterna varje år är gatan där alla betesbyggare visar att svenska betesbyggare är bäst i världen: Betesbyggargatan.

Att besöka Betesbyggargatan brukar antingen fullt av beslutsångest, dyrt eller både och. Utbudet är helt enkelt överväldigande. Man går dreglande mellan borden och tänker ” ska jag köpa den eller den? Om jag väntar, kommer den finnas kvar då?”. På toppen av det har alla byggare one-offs och mässpecialer som inte kommer att gå att få tag i på andra stället vilket gör det ännu svårare.

En sak vi saknat är en bra guide av vem är vem och vilka beten de gör. Och bara en så enkel sak som som hur ser skaparen av skönheterna ut? På sedvanligt FiskeFürAlle-manér så kan vi inte bara sakna något utan då tar vi tag i det, ställer frågorna och presenterar för alla läsare.

Den fullständiga guiden till Betesbyggargatan

Så här på FiskeFürAlle kommer ni ha den fulla guiden, eller näst intill fulla guiden på vem är vem och vad är vad på mässans betesbyggargata. Denna artikel är starten av en serie där vi i varje artikel kommer presentera 4 av de totalt 27 byggarna du träffar i Stockholm 16-18 Mars. Framförallt får du också möjlighet att se exempel på deras alster så du kan börjar planera dina spenderingar. Först ur Waide Lures, Calmbaits, Doyle Scraps and Shads, och inte men verkligen inte i minst, Mondrad.

Waide Lures – Olle Vaide

Fokus ligger på träbeten, Tror att hårdbeten får en rejäl uppsving i år plus att det är såå mycket roligare att bygga trä än gummi!

Olle Waide
Olle Waide Waide Lures

Jag har ett par jerkmodeller, både sliders, gliders och jerktailar i flera olika tappningar.
Avalanche 14cm/17cm slider/glider
Cataclysm 18cm glider
Hurricane 12cm slider
El ninõ 10/13/16 jerktail

Cyclone är min crank-modell som tillverkas i flera olika storlekar och även en ledad version. 17cm, 21cm 26cm och en biggie 13tummare. 

En “hybrid”, Thunderbolt,  med fast paddel eller tail med hårdkropp på ca 13cm.

Tsunami är tailbetet som alltid leverar. Kommer i fyra storlekar, från lilla micro till tunga Biggie. 7cm/9cm/10cm/12cm.
Earthquake JR finns både i tail och paddelversion där den sistnämnde har inbyggd rigg. 19cm fångstgaranti, en lifesaver.

Jag tar med mig sanslöst massa feta beten i customfärger, nya glitterblandningar och massa coola färger och  galna effekter. I princip kommer alla mina modeller finnas representerade på mitt bord. Nya 3D broderade kepsar och livsviktiga kaffekoppar så klart! Det kommer led-disco på mitt bord iår igen så klart 🙂

Jag kommer erbjuda mina kunder en riktigt kioskvältare, erbjudandet är rätt stört men det här kan jag inte avslöja riktigt ännu. Dessutom mässpriser med till 15-20% på helt nya custom träbeten, bara det är egentligen rätt tokigt.

Jag håller just i detta nu på att tillverka en rikigt fet 13tums crank, 10st numrerade i customfärger. Totalt byggs det 10st numrerade oneoffs.

Big el ninõ

Är en storleksnyhet i El ninõ familjen, en riktigt gigant där den Numero uno går till baitraffle 2018 – pengarna går oavkortat till sportfiskarnas ungdomsverksamhet!

Cyclone tail

Är en riktigt specialare som har genomgått en förändring och är nyuppdaterad inför mässan. Det är  en delad cyclone 21 med fast tailskruv. gäddtrollingfiskare kommer inte våga gå utan en sån här från mässan. Tänk en fet tail fladdrandes bakom en förföriskt slingrande kropp, totalt ca 30cm. Kommer en väldigt liten batch till mässan.

Tornado i en helt ny tappning, bucktail bete med vass-skydd och massa bling bling. Blir allt som det är tänkt så kommer det här bli något helt nytt på marknaden. Under utveckling!

Calmbaits – Mathias Lindh

Jag bygger mycket wobblers i olika storlekar, från 42cm ner till 10cm. Jag kommer ha fem olika modeller med mig. 

Calm Baits på Betesbyggargatan
Calm Baits Mathias Lindh

Sen har jag två olika tailbeten, en för gädda och en för mindre fisk.
 Har även dammat av jerkmallarna, folk fiskar ju tydligen med såna så då lär man ju ett gäng med sig. Jag kommer även med en för mig ny modell, men den håller jag på till mässan. Jag siktar på att få klart runt 100 beten totalt.

Doyle Shads n Scraps – Jonas “Doyle” Nicklasson

Norrlänning från Skellefteå. 35 bast två barn och endast en fru. Jag bygger mest gummi kan man säga. Jag gör lite trä oxå men bara för eget missbruk. Kör på en enkel clean stil på beten. 

Jonas "Doyle" Nicklasson betesbyggargatan
Jonas “Doyle” Nicklasson

Mycket lamineringar som jag personligen gillar. Experimenterar med färger och kontrast och gärna ganska mycket transparenta beten. Har fler modeller i formar än va jag vill erkänna men det jag tar med till mässan blir såklart Aset, mitt flaggskepp om jag nu kan säga så. Brödet och smöret. 29 cm och 160 gram och mitt absoluta favvo bete. Sen kommer 22an oxå såklart med. Min downsize modell att komma o mängder olika färger.

Aset – 29 cm och mustiga 160g
Tretailen – rejält stor den med

 

 

 

 

 

Min stora tretail kommer ha premiär på mässan dock i en väldigt liten mängd. Sen har jag lyckats få klart min senaste modell “Kadavret” med. Den kommer få följa med såklart.

Kadavret – skulle du tycka aset är för liten så är kadavret ditt val med sina rejäla 33cm och 250 g. Den rejäla paddeln ger långsamma, stora slag!

Mäss speciallaren återstår att se. Jag ska försöka hinna knåpa ihop några hårdbeten men tiden är knapp och jag ligger redan efter.

Mondrad – Marcus Gullaksen

Mitt namn är Marcus Mondrad Gullaksen, jag bygger beten under namnet Mondrad sedan 2015. Jag är bosatt och verksam i Nybro i Småland. Jag gör beten främst för gädda men även för abborre. Jag tillverkar både beten i gummi och trä.

Mondrad - Marcus Gullaksen
Mugshot på Mr Mondrad – Marcus Gullaksen

Till mässan kommer jag främst ha med mig gummibeten ur min serie ”Sprattel” som nyligen blev komplett. Dessutom kommer jag att göra några färger som bara kommer att säljas på Sportfiskemässan.

Det var det första fyra av 27 byggarna (pust). Vi återkommer snart igen med fyra nya betesvirtuoser med munvattnande skapelser, både för fiskaren och fisken.

//Mange, Peter och Danne

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-caesar-lures-gaddgapet-brax-sabbath-och-jerry-vegas/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-brunnberg-lures-holme-baits-vassviken-lures-och-gruffdraget/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-olalures-malaren-lures-gabriel-lures-dahlstromflugan/

Här hittar du massor med inlägg om Betesbyggare och deras härliga underverk

https://www.fiskefuralle.se/category/beten-betesbyggare/betesbyggare-beten-betesbyggare/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på Facebook, Youtube & Instagram Ds.

Föregående artikelHangin’ with… Johan Sundin – Lovely Lures
Nästa artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med OlaLures, Mälaren Lures, Gabriel Lures & Dahlströmflugan