Sprattel – Sommarfiske efter gädda.

Min röst lägger jag på den snygga till vänster.

Om sanningen skall fram så är det så att de flesta av oss vill fånga storgäddan. Det är alltsom oftast även det vi vill läsa om när vi läser fiskerapporter från landets alla hörn.

Men vi vill även slå ett slag för sommarfisket efter gädda. Inte så mycket stora gäddor, men i gengäld får man ofta ett galet livligt fiske som är fantastiskt aktivt och roligt.

drivankare
Peter hade investerat i en IKEA-kasse -> Vi körde med drivankare ála Rügen style – som fungerade alldeles utmärkt. Ut och testa! Värt att notera! Ingen kan bära upp ett drivankare som Peter. Se med vilken elegans och lätthet han håller det. Eller är det en badmössa?

I går söndag så tog vi (Peter och Danne) en eftermiddagsrunda i furusund. Vädret var fantastiskt, nästan ingen vind, mycket solsken och värme. Kanske inte de bästa förutsättningarna för gäddfiske, eller? Vi kör till några sköna platser och hittar ganska snart gäddorna. De är riktigt på hugget, de naggar och hugger och men det är riktigt svårt att kroka dem.

discosillen försöker fly undan attacken
Wrestling och det verkar som Discosillen har övertaget.

Ännu roligare är att de följer med till båten och man kan följa de flesta av attackerna från första parkett. Det är något speciellt när man ser gäddan attackera betet, adrenalinet går i topp och man blir alldeles lyrisk.

discosillen har greppet
Bogsering med visst motstånd

Några minnesvärda attacker: Stannar betet 40 cm från båten och låter det hänga där – till synes från ingenstans kommer en gädda från botten och hugger resolut, UNDERBART.

Roligast för kvällen är en liten snipa som “missar” mitt bete när jag skall ta upp det. Denna hoppar upp i luften som en flygfisk (lika högt som relingen) och landar som en delfin en meter längre bort. Flygfisk helt enkelt.

Fångst sommarfiske gädda
Ja, en helt vanlig fångst bild.

När de är så här pigga känns varje mindre fisk som en större. Riktigt aggressiva och gör bra motstånd. Kan inte annat än att älska det!

Så passa på ut och ta några sprattliga snipor, hur kul som helst och får vilken gäddfiskare som helst glad!

Rumphugget. Fallna hjältar under passet.
Rumphugget. Fallna hjältar under passet. Vi kommer minnas våra glada stunder tillsammans.
Min röst lägger jag på den snygga till vänster.
Min röst lägger jag på den snygga till vänster.

Ett litet tillägg. De flesta gäddorna tog på gummibeten. Färgen spelade inte så stor roll, men glitter vågar vi påstå var avgörande just denna dag.

Sprattel på er!

// FiskeFürAlle

Föregående artikelGrovstanäs Invitational 2015 – Snart dags för årets roligaste fisketävling
Nästa artikelVärtan cup – Mässan – ses vi där?